8.5 C
New York
vrijdag 18 oktober 2024

Druk bezochte veiligheidsdag Waddinxeen (video)

Op zaterdag 13 oktober was er in Waddinxveen een veiligheidsdag voor jong en oud bij de brandweerkazerne aan de Noordkade. Ondanks het koude weer was het weg druk. Naast de politie en brandweer waren ook dit keer het team Parate Eenheid van de ME aanwezig waar kinderen zich in ME kleding konden hijsen. Uit Gent (België) waren er diverse politievoertuigen aanwezig. De brandweer van de luchtmacht van vliegbasis Gilze-Rijen was er met een blusvoertuig en een crashtender.

Voor de kinderen stond er springkussen en rond de kazerne was er ook van alles te doen en te zien zoals vingerafdrukken afnemen. De jeugdbrandweer Waddinxveen liet een oefening zien zoals ze op maandagavond oefenen. Verder waren er demonstraties van brandweer waarbij een  slachtoffer uit de auto werd gehaald.

Daarnaas was er een combinatie demonstratie van de politie en debrandweer waarbij een auto, die op de vlucht was, tegen hoek van het huis botste. 1 verdachte aangehouden, 2e verdachte de bestuurder moest door brandweer bevrijd worden. Hierna kon de brandweer deze verdachte over dragen aan de poltie. De derde verdachte  was voortvluchtig. De politie kreeg hulp van de politiehelikopter om deze verdachte te zoeken en politie naar de juiste plek te sturen. Alle boeven zijn gevonden en naar de cel gebracht. (fotografie: Eelco Slingerland)

Advertentie