8.5 C
New York
vrijdag 18 oktober 2024

Geen nieuwe brandweerkazerne in Cortelande

Volgens de voortgangsrapportage van het college van B&W in Zuidplas aan de gemeenteraad over het middengebied Zuidplaspolder met het nieuwe dorp Cortelande komt er geen kazerne voor de brandweer in het dorp. Volgens deze rapportage heeft de Veiligheidsregio Hollands Midden (VRHM) inmiddels vastgesteld dat er geen nieuwe vestiging van de brandweer nodig is in het gebied.

Volgens de veiligheidsregio kan vanaf de omliggende brandweerposten in Nieuwerkerk, Moordrecht, Zevenhuizen en/of Waddinxveen worden gedekt binnen de vereiste opkomsttijden. Volgens de gemeente wordt er nog wel verder over doorgepraat : “de afstemmingsoverleggen met de hulpdiensten worden de komende jaren voortgezet om zorgvuldig uitwerking te geven aan dit veiligheidsonderdeel bij de totstandkoming van stedenbouwkundige plannen, de positie van gevoelige objecten, verkeersplannen, fasering, en dergelijke“.

Op dit moment is er al een ambulancepost aan de Verbindingsweg nabij de Middelweg in Moordrecht maar vaak moeten ambulances uit Rotterdam of Zoetermeer bijspringen in de regio. Indien een van de brandweerkorpsen niet paraat staat, komt Rotterdam, Zoetermeer of Gouda assisteren. De Hoogwerker moet ook uit Capelle, Zoetermeer of Gouda komen.

Advertentie