8.5 C
New York
vrijdag 18 oktober 2024

Live muziek met lokale bands in ‘t Blok

Twee lokale bands betreden op 26 oktober het podium van ’t Blok in Nieuwerkerk aan den IJssel voor een onvergetelijke muzikale avond, georganiseerd door Stichting ZO! De hoofdactvan de avond is The Empty Horse, een spraakmakende band die bekend staat om hun rauwe post-punk muziek. Het voorprogramma wordt verzorgd door The Weak and the Strong, het soloproject van muzikant en dichter Johan Visschers. Kaartjes kosten €4,- per stuk en zijn aan de deur verkrijgbaar.

Hoofdact: The Empty Horse

The Empty Horse is de hoofdact van de avond en is opgericht in 2011. De band bestaat uit 3 Nederlanders, een Ier en een Engelsman en heeft roots in Nieuwerkerk aan den IJssel. Zij makenrauwe post-punk met raakvlakken naar de muziek van het oude Factory Records label uit Manchester. Ze spelen vooral eigen nummers maar soms ook een cover op hun eigen manier. De muziek is spannend en uniek.

Voorprogramma: The Weak and the Strong

Het voorprogramma van de avond bestaat uit The Weak and the Strong, een soloproject van muzikant en dichter Johan Visschers. Hij is in 2023 opnieuw begonnen met optreden, na een pauze. In dat jaar heeft hij opgetreden in onder andere Duitsland, Engeland en Nederland. De muziek is afwisselend en biedt regelmatig ruimte voor improvisatie en geluidsexperimenten. Ook deze band heeft roots in Nieuwerkerk aan den IJssel.

Praktische informatie

Op 26 oktober vindt het optreden plaats in ’t Blok (IJsermanpad 1) in Nieuwerkerk aan den IJssel. De deuren openen om 20:30 uur. Kaartjes zijn aan de deur verkrijgbaar en kosten €4,- per stuk. Kom genieten van een onvergetelijke avond!

Advertentie