8.5 C
New York
dinsdag 30 april 2024

Kleine Vink in Nieuwerkerk aan den IJssel : 5 hectare bedrijventerrein erbij

Het college van Zuidplas heeft akkoord gegeven voor de ontwikkeling van het bedrijventerrein Kleine Vink en stelt de raad voor hiermee in te stemmen. Wethouder Jan Willem Schuurman van Economische Zaken en Wethouder Jan Hordijk van Ruimtelijke Ordening zijn blij dat er overeenstemming is bereikt over de toekomst van het terrein. “Met bedrijvenpark Kleine Vink creëren we ruimte voor bedrijvigheid. Dit komt de economische groei en toekomstbestendigheid van de gemeente ten goede”. De ontwikkeling van het bedrijvenpark Kleine Vink past binnen de kaders van de Structuurvisie Zuidplas 2030. Binnen het gebied ligt ook de plaatselijke korfbalvereniging. Deze blijft op de huidige locatie gevestigd.

Het bedrijventerrein is vijf hectare groot en is voor driekwart al ingevuld. “Het is mooi dat we bestaande bedrijven op dit terrein een nieuwe plek hebben kunnen geven en nieuwe bedrijven kunnen verwelkomen”, aldus Schuurman en Hordijk. Voor de ontsluiting van het bedrijventerrein is gekozen voor een weg die uitkomt op de Laan van Avant-Garde en een calamiteitenroute die aansluit op de rotonde bij de Europalaan. Zo ontstaat er een duidelijke verkeersroute voor vrachtverkeer en bezoekers en wordt de rotonde bij de Europalaan niet overbelast.

De oorspronkelijke bedoeling voor het gebied was een groot sportcomplex te realiseren maar door financiële afwijkingen is in 2012 besloten  alleen de korfbalvereniging te verplaatsen en een nieuwe hal te bouwen. Hierdoor waren er ook geen inkomsten voor de gemeente in Dorrestein omdat er geen grond vrij kwam. Verder was het voor de ondernemers die er nog zitten jarenlang erg onduidelijk wat hun toekomst zou worden. Zij zullen zeker terugkeren op het nieuwe terrein. Met de oplevering van het bedrijventerrein zal het financiële debacle van sportpark de Kleine Vink niet zo hoog oplopen.  De wens van de verenigingen CKV Nieuwerkerk (korfbal) , NGV (turnen) en NHC de IJssel (hockey) voor een nieuwe hal naast de bestaande Kleine Vink is hiermee ook van tafel. 

Advertentie