8.5 C
New York
dinsdag 30 april 2024

Rehoboth leerlingen gaan sfeer proeven in hun nieuw brede schoolgebouw

De leerlingen van de Rehobothschool in Moerkapelle zijn op donderdag 14 februari sfeer gaan proeven op de nieuwe Brede School in de Jonge Veenen. Het gebouw is nagenoeg af en wacht nu nog op de schoonmaakbeurt van ouders die daarmee vrijwillig aan de slag gaan.

Eerder al was de Keijzerschool naar de nieuwe locatie verhuisd maar de veel grotere Rehobothschool verhuizen vraagt veel werk.  De kleuters vonden het wel spannend en zeker toen ze ook naar boven mochten op de tribunetrap. Ze kregen een sticker als ze dat netjes deden. Ze hebben hun stoelen al klaar staan zodat ze weten waar ze komen te zitten.

De grote kinderen van groep 6 vonden het dan weer prachtig om op de kleuterstoeltjes te gaan zitten. Met het mooie weer mochten ze al spelen op het nieuwe speelplein. Voor de inrichting zijn er stroopwafels verkocht om het schoolplein extra leuk te maken. Voor de kinderen zal het ook wennen zijn dat ze nu geen kapstok met luizencape maar een locker gaan krijgen in de nieuwe school. Een nieuw gebouw is ook een nieuw logo voor de Rehobothschool

De verhuizing van de Rehobothschool is het slotstuk van de bouw van de nieuwe Brede School. Woensdag 20 februari gaat de verhuizing plaatsvinden. Dan gaan de kinderen in een stoet van de oude naar de nieuwe school. De donderdag en vrijdag erna (voor de voorjaarsvakantie) zijn de kinderen verhuisvrij. Afgelopen week heeft bibliotheek de Groene Venen al haar intrek genomen. Wel speelt er nog de discussie wat er met de oude locaties gaat gebeuren.

Foto’s en informatie : Jacolien Rog

Advertentie