8.5 C
New York
donderdag 19 september 2024

Handen uit de mouwen tijdens NL Doet in de Zuidplas dorpen

Na de eerste klussen die zijn uitgevoerd op vrijdag was het op zaterdag 16 maart in alle dorpen van alles te doen op het gebied van NLdoet.
NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken.

Al in de vroege morgen ging nagenoeg het hele college van B&W aan de slag in de Stinzentuin bij het oude weeshuis in Moordrecht. Burgemeester Stoop en wethouders de Haas, Schuurman en Verbeek hebben heel wat houtsnippers weggereden met de kruiwagen.

In Nieuwerkerk ging de bewonerscommissie van de Valkendaal met bezems en sponsjes aan de slag om het complex schoon te maken. De bewonerscommissie heeft eerder al de noodklok geluid over jongerenoverlast, achterstallig onderhoud en viezigheid. Bij deze werkzaamheden kwamen politici van de SP Zuidplas een handje helpen

Burgemeester Stoop was nog niet moe na het kruien in Moordrecht en ging door naar de waterscouting De IJssel in Nieuwerkerk aan den IJssel. Daar is men al jaren met NLDoet erg actief. Nu waren er ook weer veel ouders aan het werk met bestraten, snoeiwerk en onderhoud aan het houten clubhuis. Burgemeester Stoop had een goed gesprek met André Verdoold die jaar in jaar uit elke zaterdag actief is als vrijwilliger voor de waterscouting.

Verderop in speeltuin de IJsselkids waren, ondanks de regen en wind, diverse mensen aan de klus geslagen om de speeltuin gereed te krijgen voor het nieuwe seizoen. Dan kunnen de kinderen tegen een kleine bijdrage naar hartelust spelen. Maar voordat het zover was werd de trampoline weer schoongemaakt, diverse paaltjes werden in de grond gewerkt en ook hier diverse snoeiwerkzaamheden.

In Zevenhuizen waren in de ochtend ook diverse vrijwilligers aan de slag met diverse taken in de Hennipgaarde.

Zie meer fotó’s van de klussers in ons Facebook album

Advertentie