8.5 C
New York
dinsdag 30 april 2024

Persoonlijk bericht van Burgemeester Weber

Afgelopen week liet Burgemeester Weber al een persoonlijk bericht uitsturen en na de maatregelen van het kabinet van de afgelopen week werd vandaag de onderstaande brief van de burgemeester op de website van de gemeente Zuidplas geplaatst.

Beste inwoners van Zuidplas,

Kinderen gaan de komende drie weken niet naar school, horecaondernemers, fitness- en sportclubs hebben de deuren moeten sluiten – en bovendien wordt gevraagd fysiek afstand van elkaar te houden. Ik roep u op om naar de letter en de geest van deze maatregelen te leven. Ik zie dat horeca, scholen, bedrijven en inwoners dat ook al doen. Mensen gaan thuiswerken, ook onze medewerkers bij de gemeente. Wel blijft het gemeentehuis open en wordt de dienstverlening zoveel mogelijk gecontinueerd. Als we allemaal ons steentje bijdragen is de kans het grootst dat het coronavirus zo min mogelijk verspreid wordt.

De regering heeft bijeenkomsten met meer dan 100 personen verboden in heel Nederland. Dat geldt ook voor publieke locaties zoals musea, concertzalen, theaters en kerken. Het betekent dat er nergens meer groepen bij elkaar mogen komen van 100 personen of meer. Dit is inmiddels een voorschreven maatregel waar we ons allemaal aan hebben te houden. Bijeenkomsten onder de 100 personen zijn niet verboden; de gemeente roept de organisatoren op de adviezen van het RIVM te volgen.

Hoe ingrijpend alle maatregelen ook zijn, ik vraag u ook het hoofd koel te houden. De scholen en kinderdagverblijven blijven open voor kinderen van ouders die bijvoorbeeld werken in de zorg, politie of openbaar vervoer of in een andere cruciale beroepsgroep. De winkels zorgen voor voldoende bevoorrading. Laten we er ook voor zorgen dat er voor iedereen producten in de winkels beschikbaar blijven, dus vraag uzelf af: is het nodig te hamsteren en doe ik er goed aan toe te geven aan de neiging daartoe?

We maken met elkaar een moeilijke periode door die van grote invloed is op het leven van iedereen. Saamhorigheid en er voor elkaar zijn is in een onzekere tijd als deze een groot goed. Wat kan ik voor een ander betekenen die zichzelf minder goed kan redden en afhankelijk is van de zorg van anderen? Uit ervaring weet ik dat we een sociale leefgemeenschap zijn waar we aandacht voor elkaar hebben. Ouderen of kwetsbare buren kunnen uw hulp hard nodig hebben. Juist in deze situatie vraag ik u: let goed op elkaar, in het bijzonder als u iemand kent die het zwaar heeft of eenzaam dreigt te worden. Een telefoontje, een kaartje of er voor zorgen dat iemand anders voldoende producten in huis heeft, doet wonderen. Ik heb er alle vertrouwen in dat wij dit met elkaar aan kunnen.

Mijn dank en waardering gaat uit naar diegenen die behulpzaam zijn, naar de mensen die in de zorg werkzaam zijn en die dag en nacht voor onze inwoners klaar staan. Ik hoop dat u allen gezond blijft en u werk kunt blijven uitvoeren. Maar natuurlijk doe ik die wens voor alle inwoners van Zuidplas.

U heeft ongetwijfeld allerlei praktische vragen. Op de website van het RIVM www.rivm.nl en de rijksoverheid www.rijksoverheid.nl staat veel bruikbare informatie. Voor lokale en regionale informatie over het coronavirus kunt u naar de website van de GGD Hollands Midden: www.ggdhm.nl.

Ook als gemeente houden we ons aan deze maatregelen. De consequenties daarvan zijn eerder op de website van de gemeente gedeeld en zijn te vinden op de pagina ‘Consequenties maatregelen coronavirus‘. Wel blijft het gemeentehuis open en wordt de dienstverlening zoveel mogelijk gecontinueerd.

Met vriendelijke groet,

Han Weber
Burgemeester Zuidplas

Advertentie