8.5 C
New York
dinsdag 30 april 2024

Woonpartners Midden Holland voert beperkte huurverhoging in 2020 door

Alle huurders van Woonpartners ontvangen komende weken een brief met een aankondiging van de huurverhoging. Vanwege de coronacrisis hebben we, in overleg met de huurderskoepel HRHM, besloten de huurverhoging gemiddeld 1% lager vast te stellen.Woonpartners blijft hiermee onder de wettelijk toegestane verhoging.

De huurders ontvangen voor 1 mei 2020 een brief met de aankondiging van de huurverhoging. In deze brief lezen ze terug wat de verhoging voor hen persoonlijk betekent. Het exacte percentage van de verhoging is bepaald op basis van de huidige huurprijs in verhouding tot de maximale huur die woonpartners voor de woning mag vragen.

Coronacrisis

Helaas hebben we allemaal de maken met de gevolgen van het coronavirus. Hierdoor kunnen ook betalingsproblemen bij huurders ontstaan. Dat is natuurlijk heel vervelend. Met deze huurders gaat de men in overleg om te kijken welke mogelijkheden er zijn. Meer informatie over een betalingsregeling vanwege de coronacrisis is hier te vinden.

Net als voorgaande jaren maakt woonpartners geen gebruik van een inkomensafhankelijke huurverhoging, in tegenstelling tot bijvoorbeeeld Vestia die dit wel toepast bij huurders in Nieuwerkerk aan den IJssel. Alle veelgestelde vragen rondom de huurverhoging leest men hier terug.

Advertentie