8.5 C
New York
dinsdag 30 april 2024

Diverse organisaties verstrekken mondkapjes aan minima

Stichting Zuidplas Helpt en de Boodschappenkast hebben honderden mondkapjes uitgedeeldaan minima in Zuidplas. Binnenkort gaat de voedselbank in Moordrecht ook mondkapjes uitdelen.

Jongeren tussen de 12 en 17 jaar die gebruik maken van Jeugdfonds Sport & Cultuur
krijgen via het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) en Cupcakes voor Kids een mondkapje.

Al deze mondkapjes zijn betaald door de gemeente Zuidplas. Steeds vaker is het verplicht om een mondkapje op te doen. Op deze manier wil de gemeente Zuidplas ervoor zorgen dat iedereen een goed mondkapje heeft om zichzelf en de omgeving te beschermen. Het initiatief kwam mede vanuit de gemeenteraad en de Rijksoverheid.

Cupcake voor Kids

Omdat op scholen en sport- en cultuurlocaties mondkapjes steeds vaker mondkapjes verplicht zijn heeft deze organisatie zich ingezet om te zorgen dat ook jongeren die
in minima gezinnen leven voldoende mondkapjes hebben om aan de mondkapjesplicht te kunnen voldoen. “De afgelopen dagen hebben wij de enveloppen met mondkapjes en postzegels bezorgd bij de intermediairs van het jeugdfonds. Deze intermediairs sturen ze de komende dagen op naar ongeveer 75 jongeren welk in hun bestanden staan” legt penningmeester Karel Poot uit in een persbericht

De Boodschappenkast

De boodschappenkast heeft ze uitgedeeld aan haar groep van ontvangers van de levensmiddelen pakketten. Naast de mondkapjes heeft de Boodschappenkast ook handzeep mogen kopen van de gemeente Zuidplas voor de gezinnen. “Er zijn een paar kinderen in de gezinnen waar ik voor zorg die met een taxi naar speciaal onderwijs moeten, voor hen heb ik speciale kinderkapjes kunnen regelen” verteld Nynke Bosselaar trots. Ze is erg blij dat deze mensen op deze manier toch geholpen zijn door de gemeente Zuidplas. De Boodschappenkast zorgt voor gezinnen die tussen het wal en het schip vallen en net te veel krijgen om een pakket van de voedselbank te ontvangen maar wel in armoede leven.

Advertentie