8.5 C
New York
dinsdag 30 april 2024

RECO ZVH kan niet op tegen power volleybal Dynamo

De heren van RECO ZVH speelden zaterdag in Apeldoorn tegen de nummer twee van de eredivisie Draisma Dynamo. Deze wedstrijd volgens verwachting door de thuisclub gewonnen, na twee gemakkelijke sets was de derde set een spannende strijd. Toch kon Dynamo via de setstanden 25-17, 25-16 en 25-23 de wedstrijd met 3-0 winnend afsluiten.

Trainer/coach Kristian van der Wel had wat personele problemen en kon niet beschikken over libero Mika Prins. Daarvoor werd naast Luka van Hal ook Mats Kruiswijk als libero opgesteld. In de eerste begon RECO met de volgende basis: Benjamin Parkinson, Bram Wiltenburg, Jeroen van Iperen, Jochem Bloem, Max Nieuwstad, Sam van der Loo en libero Luka van Hal. Direct vanaf het begin kreeg RECO te maken met een sterk serverend Dynamo, die de druk op de passers hoog inzette. Dynamo liep uit en dit noopte coach Kristian van der Wel om bij 8-3 zijn eerste time-out te nemen. RECO nam, wanneer zij aan de opslag waren te veel risico in de service, daardoor kwamen zij niet echt tot scoren. Bij 17-8 nam RECO de tweede time-out, deze had meer succes, Max Nieuwstad kon daarna gelijk met zijn aanval de service terug halen. Daarna volgde nog goede aanvallen van Sam van der Loo, maar Dynamo wist met power volleybal de punten binnen te halen. RECO wisselde een aantal keren op de opslag lijn en had op het eind succes met Mees Sengers en de sterke acties van middenaanvaller Benjamin Parkinson een blok en aanval. Deze set wist Dynamo met 25-17 winnend af te sluiten.

In de tweede set nam bij RECO de meer ervaren Mats Kruiswijk de libero positie over van Luka van Hal. Ook in deze set bleef Dynamo met hun krachtige aanvallen de verdediging van RECO bestoken. Aan Apeldoornse zijde was oud ZVH-speler Ricardo Hofman met 18 punten topscorer bij Dynamo. RECO kon als de pass goed was via het midden scoren door Jochem Bloem en Benjamin Parkinson. Bij 18-12 wisselde Kristian van der Wel, Jeroen van Iperen voor Vincent van der Kraats en bij 21-14 nam Jasper de Jong de middenpositie van Jochem Bloem over. Ook zijn eerste actie leverde een punt op, maar liet zich niet verder verrassen en met 25-16 namen zij ook deze set in hun bezit.

RECO kwam in de derde set met Chris van Mullem voor Sam van der Loo in het veld en de andere spelers die eindigden in de tweede set. In deze set kon RECO  met hun service meer druk zetten op Dynamo en dat resulteerde dat de lichte achterstand in deze set (6-3) werd omgebogen naar een gelijke stand, die door RECO door sterke aanvallen van Chris van Mullem en Benjamin Parkinson uitliep naar 6-9. Coach Redbad Strikwerda van Dynamo nam op deze stand zijn eerste time-out en kon de service daarna terughalen. RECO wist met Max Nieuwstad weer te scoren, maar de krachtige aanvallen van Dynamo zorgde ervoor dat zij weer op voorsprong kwamen. Bij 14-13 nam Kristian van der Wel zijn eerste time-out en dit resulteerde dat de service teruggehaald werd. Hierna ontstond een spannend gelijk opgaande strijd. Waarbij Dynamo gemakkelijk de punten binnen haalden. Bij 19-17 nam RECO zijn tweede time-out, hierna wist Jasper de Jong gelijk te scoren en ging de set tot 22-22 gelijk op. De Zevenhuizense heren kregen geen loon naar werken en Dynamo wist deze set met 25-23 te winnen en zo de volle winst in eigen huis te houden.

Voor RECO was dit een gezien de stand op de ranglijst een logische uitslag, maar konden toch vertrouwen hebben na de derde set die sterke gespeeld werd. De Zevenhuizense heren krijgen komende week twee thuiswedstrijden te spelen. Op woensdag 3 februari spelen de heren om 19.30 uur in Swanla tegen Simplex SSS uit Barneveld. Zaterdag 26 februari komen de debutanten in de eredivisie naar Zevenhuizen uit Linne. Het team van Guido Gortzen, Numidia Topvolleybal Limburg zullen dan om 19.30 uur de strijd aangaan. Dan is het weer toegestaan dat er publiek aanwezig zal zijn, uiteraard kunnen de heren van RECO ZVH die steun gebruiken.