8.5 C
New York
vrijdag 18 oktober 2024

Gemeente gaat in gesprek met bewoners Kleinpolder over speeltuin met geluidswand

De gemeente Zuidplas gaat in gesprek met de bewoners in de wijk Kleinpolder om te praten over de mogelijke komst van een geluidsscherm langs de speeltuin aan de Polderdreef. In de programma commissie Ruimtelijke Plannen heeft PvdA/GroenLinks raadslid het onderwerp op de agenda gezet. Vooral Damen was behoorlijk verbaasd over de gang van zaken. Afgelopen week was er ontzetting van bewoners en dorpsbewoners groot op de sociale media.

Damen vroeg zich af hoe het zat met de enquete en stelde dat de overlast vooral door hangjongeren wordt veroorzaakt, zoals uit de enquete. Verder bleek dat de enquete was niet alleen was uitgezet bij de bewoners aan de Polderdreef maar ook bij woningen aan de overkant van het water. Diezelfde melding van Den Hartog van NEZ, die had ook het idee dat als de direct betrokkenen worden gesproken er een andere uitkomst zou komen.

Wethouder Zijlstra blijft achter de uitkomsten staan en ging niet in op de representatieve vragen over de enquete, wel zag hij dat er met de bewoners gesproken moet gaan worden om de verdere invulling te gaan komen. Volgens de wethouder lag het deels aan de opvoeding van kinderen dat ze lawaai maken maar daar had de rest van de commissie geen oren naar. De wethouder vertelde dat een nestschommel die er was om veiligheid weggehaald is en dat er snel een andere, kleinere nestschommel komt. Volgens hem veroorzaken minder kinderen op een kleinere nestschommel ook minder geluidsoverlast.

Binnenkort worden de bewoners op het gemeentehuis uitgenodigd voor een bijeenkomst hoe verder. Daarom ging wethouder Zijlstra niet in op andere mogelijke ideeen van de raadsleden, eerste zijn de bewoners nu aan zet!

Advertentie