8.5 C
New York
vrijdag 18 oktober 2024

Park Hitland viert haar 50-jarige jubileum

Wat ooit op de tekentafel lag in 1963, als onderdeel van een recreatievisie Recreatie Rechtermaasoever, werd in 1974 waarheid. Er werd aan de rand van Capelle aan den IJssel op voornamelijk grondgebied van Nieuwerkerk aan den IJssel een bos aangelegd en het beheer kwa m bij het recreatieschap. Rotterdam had nog plannen om de Metro vanuit het centrum via Hitland naar Schollevaar maar door fel verzet in de Capelse raad ging dat niet door.

Dit jaar viert het recreatieschap Hitland haar vijftigste verjaardag en kort geleden nog is er een toekomstvisie vastgesteld. Inmiddels heet het Hitlandbos Park Hitland en is er afgelopen jaren veel aangepast. Er kwam aan het noordkant een hondenspeeltuin en een natuurspeeltuin, aan de Zuidkant verscheen een grote moestuin en een waterspeelplaats voor kinderen. De golfbaan in het gebied is erg geliefd bij golfers. Het aantal bezoekers is gestegen de afgelopen 10 jaar na de aanpassingen, nu komen er maar liefst 140.000 unieke bezoekers per jaar.

Maar er zijn ook kritische geluiden vanuit Nieuwerkerk over het onderhoud en beheer van de landijsbaan. Ook afgelopen jaar wezen de (inmiddels opgeheven ijsclub) en de directeur naar elkaar, iets wat de voorganger van directeur Aker ook al deed en in het Nieuwerkerkse al veel hoon heeft opgeleverd.

Maar het feest is zonder wanklank en met de blik naar de toekomst. Aan het Molenweteringpad onthulden burgemeester Weber (Zuidplas) en waarnemend burgemeester Lamers (Capelle) allebei een bord met daarop de vogels die te vinden zijn in het gebied. Volgens Lamers ontbrak er een vogel, de geluksvogel. Voor hem zijn de inwoners van Capelle en Nieuwerkerk geluksvogels met zo’n mooi gebied. Burgemeester Weber wees vooral naar het slagenlandschap en de historische steenovens op Leefgoed de Olifant verderop.

Dit weekend is er van alles te doen in het gebied, meer informatie is daarover te vinden op de website van Park Hitland.

Directeur Aker, Waarnemend burgemeester Lamers en burgemeester Weber
Advertentie