8.5 C
New York
vrijdag 18 oktober 2024

Partij voor de Dieren organiseert stille tocht naar slachterij Boer

Aankomende zondag organiseert de Zuid-Hollandse Partij voor de Dieren een stille tocht naar de slachterij van Boer aan de ‘s-Gravenweg in Nieuwerkerk aan den IJssel. Met deze actie wordt aandacht gevraagd voor het enorme dierenleed dat veroorzaakt wordt door deze bedrijven. De Partij voor de Dieren wil dat er een einde komt aan de vee-industrie. Dat laat men weten in een persbericht aan deze nieuwssite.

De partij laat in dat bericht weten dat ze niet de verhalen van Boer geloven : “Anders dan de bedrijfswebsite wil doen geloven hebben deze kalfjes al een miserabel leven achter de rug. Direct na de geboorte worden ze bij hun moeder weggehaald en vervoerd naar grootschalige fokbedrijven. Daar worden ze in slechts 6-9 maanden vetgemest, verhandeld en onder slechte omstandigheden vervoerd in grote vrachtwagens. Dit veroorzaakt veel stress bij deze jonge dieren

De Partij voor de Dieren voert dit weekend, vlak voor de verkiezingen van donderdag, actie in de vorm van een stille tocht om dit dierenleed aan de kaak te stellen. Ook wil de partij mensen bewust maken van de noodzaak om deze (grootschalige) vee-industrie zo snel mogelijk te stoppen. Met dit actieweekend maakt de PvdD Zuid-Holland duidelijk dat hun diepgroene geluid heel hard nodig is in de EU. De stille tocht vindt plaats op zondag 2 juni van 12.00 tot 14.00, met als vertrek- en eindpunt station Nieuwerkerk aan den IJssel.

Advertentie