8.5 C
New York
vrijdag 18 oktober 2024

Nieuwbouw scholen wijk Zuidplas op oude locaties

De plannen voor de nieuwbouw in de wijk Zuidplas in Nieuwerkerk aan den IJssel gaan plaatsvinden op dezelfde locaties als waar de scholen nu zitten. De PWA aan de Goudmos en Gideonschool met de Wingerd aan het Kroonkruid blijven op de huidige locaties. De eerder gepresenteerde Scholenboulevard in het IJsselpark is daarmee van tafel maar tijdelijke huisvesting tijdens de bouw in het IJsselpark is niet uitgesloten.

Het raadsvoorstel om geen wensen en bedenkingen in te dienen op het besluit van het college van B&W om de locatie voor permanente huisvesting van de basisscholen werd door de gemeenteraad unaniem aangenomen nadat 3 aangenomen amendementen het voorstel hadden aangepast. De gemeenteraad wil dat wethouder Zijlstra op meerdere momenten de gemeenteraad een besluit gaat vragen alvorens verder te gaan in het proces en dat de gemeenteraad de manier van participatie besluit.

Wethouder Zijlstra was het niet eens met de amendementen want volgens zijn mening is dat allemaal beleid wat al door het college wordt uitgevoerd en dat de gemeenteraad dit mag verwachten van het college. Maar de raad wil het nadrukkelijk vastleggen na een eerder excuues van de wethouder over de gang van zaken in dit project. Hier kreeg Zijlstra steun van de Groep Pouwels die vond dat de wethouder zijn tijd wel efficienter kon gebruiken. Maar een groot deel van de gemeenteraad bleef achter de amendementen staan. Zo werd Zijlstra in mindere mate in dit project onder curatele van de raad gezet.

Vooral de participatiefouten waren voor de raadsleden een doorn in het oog maar de partijen willen nu wel vooruit kijken. Raadslid Patrick Molenaar(VVD) wil dat er vooraf beter wordt vastgelegd waarover de bewoners een besluit gaat nemen. Van Norel (CDA), Van Drenth (NEZ) en Schuil(ChristenUnie/SGP) sloten zich bij Molenaar aan.

IJsselpark mogelijk wel voor tijdelijke huisvesting

De gemeenteraad ging niet mee met de oproep van Damen om ook voor de tijdelijke huisvesting het IJsselpark uit te sluiten : “ik ben eerder directeur geweest van een kleine school in Rotterdam en naast een drukke weg kan echt niet”. Raadslid Pouwels probeerde haar vorige partijgenoot belachelijk te maken over zijn opmerking maar die negeerde haar. Andere raadsleden vonden het nu te ver gaan om nu een besluit over de tijdelijke huisvesting te nemen en wachten voorstel van het college af. Van Drenth (NEZ) had wel het advies : “mijn kinderen hebben daar op school gezeten, er is meer ruimte dan men denkt aldaar, ga daar kijken in plaats van via Google Earth om mogelijk het daar op te lossen“.

Advertentie