8.5 C
New York
donderdag 19 september 2024

Aanleg Verblijfsplek Rottebanburg na de zomer 2024 van start

Recreatieschap Rottemeren start na de zomervakantie met de aanleg van de Verblijfsplek Rottebanbrug. Deze werkzaamheden zullen uitgevoerd worden door aannemer GKB en duren tot eind 2024. Het schap wil hiermee deze sleutelplek langs de Rotte aantrekkelijker maken voor iedereen.

Wat gaat men doen?

Aan de Rotte gaat het Recreatieschap Rottemeren het gebied ten noorden van de Rottebanbrug een verblijfsplek inrichten. Men past de infrastructuur aan om ruimte aan het water te maken en een nieuwe, veiliger inrit van de parkeerplaats bij Nova te maken. De hoeveelheid asfalt zal flink verminderen en het groen zal toenemen. Het recreatieschap maakt een verblijfsplek waar passanten lekker kunnen zitten aan de Rotte om van deze plek te genieten. Aan de zitplek komt een kanosteiger, waar kanoërs makkelijk in- en uit kunnen stappen. Van de verblijfsplek kun je straks via een wandelpad en brug over de boezem makkelijk naar de Oesterzwamplaats (parkeerplaats) bij het Hoge Bergse Bos. De landjes aan weerszijden van de Postdreef voorziet het recreatieschap van natuurvriendelijke oevers, een opstelplek voor een ijscokar en veel nieuwe bomen en struiken. Daarmee ontstaat een groene poort tussen de Rotte en het Hoge Bergse Bos.

Wat merken weggebruikers van de werkzaamheden? De werkzaamheden voert men dusdanig uit, zodat omwonenden, de ondernemer en de recreanten zo min mogelijk hinder van de werkzaamheden ondervinden.

Ontwerpplan Voor meer informatie kunt u kijken op www.recreatieschaprottemeren.nl. Ga vervolgens naar projecten en klik Verblijfsplek Rottebanbrug aan. Dit project is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Provincie Zuid-Holland voor waterrecreatie

Advertentie