8.5 C
New York
donderdag 24 oktober 2024

Zuidplas gaat ‘samen in beweging’ op Wereld Alzheimerdag

Zaterdag 21 september is het Wereld Alzheimer Dag. Elk jaar kiezen vrijwilligers een thema voor Wereld Alzheimer Dag. Dit keer is dat ‘Samen in beweging’. Bewegen is in je eentje al leuk en gezond, maar samen is het nog leuker en zelfs extra goed voor het brein.

Vanuit de regionale afdeling Alzheimer Midden-Holland worden in samenwerking met lokale partners in Zuidplas de week rond 21 september diverse leuke activiteiten georganiseerd. Speciaal geschikt voor mensen met (beginnende) dementie om samen in beweging te komen.

Zo is het mogelijk om te zwemmen, wandelen of gymen met dementie. Of mee te doen met een potje Jeu de Boules in Nieuwerkerk aan den IJssel. Deze week is dit allemaal gratis toegankelijk en zonder aanmelding vooraf. Om eens kennis te maken en vrijblijvend te proberen, maar misschien smaakt het naar meer en leidt het tot een nieuwe gezonde bezigheid.

Ook het Alzheimer Café Zuidplas staat op dinsdagavond 24 september in het teken van ‘samen bewegen’. Er wordt uitleg gegeven over een gezonde leefstijl, waarbij ook leuke oefeningen en spelletjes worden gedaan. U bent van harte welkom op de locatie Kerklaan 53, aanvang 19.30u.

De Wereld Alzheimer Dag in onze regio wordt afgesloten met een gezellig slotevenement: ‘Het Danspaleis’. Een dansfeest speciaal voor ouderen, met wals, quickstep en zelfs een snufje disco. Herkenbare swingende muziek met de krakers van toen. Het feestje is op zaterdag 21 september van 15.00 tot 17.00 u in het Evertshuis in Bodegraven.

Meer informatie over de Wereld Alzheimer Dag en de locatiesen tijdstippen van de activiteiten vind u op het agenda-overzicht elders in deze krant of via www.alzheimer-nederland.nl/regios/midden-holland.

Advertentie