8.5 C
New York
zaterdag 5 oktober 2024

Wethouder Schuurman slaat eerste paal voor start bouw in Swanladriehoek

Op donderdag 3 oktober sloeg wethouder Jan Willem Schuurman (Ruimte en Wonen) symbolisch de eerste paal voor de start van het nieuwbouwproject Swanladriehoek in Zevenhuizen. Hiermee krijgt Zevenhuizen een nieuwe dorpsrand met woningen en een sportpark.

De ontwikkeling van de Swanladriehoek is een unieke samenwerking van Synchroon, ECHO Urban Design, Stedelink, Waalpartners Civil Enginering en Gemeente Zuidplas. Samen zorgen zij ervoor dathet gebied verandert in een aantrekkelijke, groene woonomgeving en een nieuw sportpark. Een
omgeving die is voorbereid op toekomstige klimaatveranderingen.

Sport en recreatie dichtbij huis

Bijzonder aan dit project is dat een centraal park het sportpark en de woonbuurt met elkaar verbindt. Het park zorgt ervoor dat alle woningen dicht bij een aantrekkelijke openbare ruimte liggen. Midden in het park loopt een fietspad; een mooie recreatieve route tussen het sportpark, de nieuwe én de bestaande woonomgevingen van Zevenhuizen. Zo biedt het bewoners de kans om dichtbij huis te bewegen en van de groene ruimte te genieten.

Vijf groene buurten

De Swanladriehoek bestaat in totaal uit 5 groene buurten Woud, Beemd, Nest, Poel en Gaard. Er is volop ruimte voor natuurlijke elementen en water zodat mens, plant en dier hier goed samenleven. Woud is de eerste fase met 32 natuurinclusieve eensgezinswoningen waarvan 29 houtbouwwoningen. Daarna volgt in fasen de bouw van de overige buurten.

Diverse woningen waaronder sociale huur

Het aanbod aan woningen in de Swanladriehoek is divers; een mix van woningen van vrijstaand tot
geschakelde koopwoningen en betaalbare koop- en huurappartementen. In het appartementengebouw komen 60 sociale huurwoningen (twee- en driekamerappartementen). Deze worden overgenomen en beheerd door Stedelink. De ontwikkelaars verwachten het project medio 2026 op te leveren.

Advertentie