8.5 C
New York
dinsdag 30 april 2024

Tentoonstelling oudheidkamer : Moordrecht topsportdorp

Op zaterdag 12 mei zal wethouder Daan de Haas de nieuwe tentoonstelling “sport in Moordrecht”openen van de Historische vereniging Moordrecht. Een tentoonstelling die zich richt zich met name op de geschiedenis van de Moordrechtse IJsclub , de Voetbalvereniging Moordrecht en de Korfbalvereniging IJsselvogels. De vrijwilligers hebben van deze verenigingen veel foto’s verzameld. Deze foto’s zijn in de vele boeken te bekijken. De verenigingen hebben voorwerpen uitgeleend voor de tentoonstelling; medailles, bekers maar ook de ketel waarmee de scheuren voor het ijs werden gevuld.

Maar Moordrecht heeft ook bekende sporters voortgebracht. Memphis Depay startte bij vv Moordrecht en ging via de jeugdopleiding van Sparta naar PSV. Hier brak hij door en is nu een gevierde speler van Olympique Lyon en speler van het nationaal elftal.  Zijn voetbalschoenen zijn nu onderdeel van de tentoonstelling. Moordrecht wacht overigens al een jaar op de opening van het door hem verdiende Johan Cruijff Court.

Judith Vis heeft haar pak van de Olympische Spelen van 2014 in Sotsji beschikbaar gesteld. Na een atletiekcarriere met vervelend blessureleed wist ze met Esmé Kamphuis een bronzen medaille te winnen op de Europese kampioenschappen. Ook haalde ze de beste olympische prestatie ooit op een bobsleebaan : een vierde plek.

De voorwerpen van deze internationals worden overigens na de openingsmiddagen (2de zaterdag van de maand) veilig buiten de oudheidkamer bewaard. Belangstellenden zijn van 13.30 tot 16.30 uur van harte welkom in Oudheidkamer Het Weeshuis aan het Westeinde 1, ingang achterom in Moordrecht.

Advertentie