7e editie Flying Eagle Concert bij kaarslicht, instrumentaal concert in de Dorpskerk Moordrecht

  Datum/Tijd
  18/11/2023
  20:00 - 22:00

  Locatie
  Dorpskerk Moordrecht


  Sfeervol instrumentaal concert

  Sinds 2017 is er jaarlijks een concert in de Dorpskerk van Moordrecht onder de naam “Flying Eagle Concert”. Een concert waar muzikale talenten elkaar ontmoeten. Twee of meerdere beroepsmusici treden tijdens dit concert op. In 2020 is het de vijfde editie, tevens ter gelegenheid van 10 jaar fusiegemeente Zuidplas, een cd opgenomen. Dit was als alternatief vanwege de coronamaatregelen.

  in 2022 was het weer mogelijk om een concert te organiseren met publiek. Ruim 150 bezoekers kwamen uit de gemeente Zuidplas en ver daarbuiten. Genieten van mooie klassieke- en populaire muziek. Dit concert was ook sfeervol ingericht door sfeerverlichting en brandende kroonluchters. Een sfeertje wat je persoonlijk moet meemaken.

  Musici voor 2023

  Tot nu toe is musici André van Vliet van begin af aan betrokken bij deze concerten. Hij bespeelt dan de vleugel of het orgel. Ook dit jaar zal hij van de partij zijn. Dit keer zal hij een concertorgel bespelen van Stolk orgels uit Nieuwerkerk a/d IJssel. Voordeel van een concertorgel is, dat het publiek kan genieten hoe deze organist het orgel zal bespelen. Verrassende klanken zijn er dan te horen.

  De overige musici die meewerken aan het concert zijn de bekende fluitiste Marjolein de Wit en violiste Laura van der Stoep. Laura speelde afgelopen 4 mei 2023 mee tijdens de Dodenherdenking in de Nieuwe kerk van Amsterdam. Bij deze plechtigheid was ook premier Rutte en ons koningspaar aanwezig. Wederom zal Jaap Klootwijk de percussie bespelen. Op verrassende wijze zal hij de muziek omlijsten.

  Gratis consumptie in de pauze

  Halverwege de avond zal er een pauze zijn. Bezoekers kunnen dan gebruik maken van een gratis koffie of thee met een heerlijke oliebol. Deze worden versgebakken die dag door de firma Noorlander uit Moordrecht.

  Netto opbrengst voor twee goede doelen in Zuidplas

  Organisator Slingerland heeft sinds 2022 besloten om aan het einde van het concert een deurcollecte te houden. Deze collecte is bestemd voor één of meerdere goede doelen in Zuidplas. Hij hoopt hier meer bekendheid te geven aan de goede doelen in Zuidplas. in 2022 was de opbrengst € 500, waarvan de helft naar Hospice Elim Moerkapelle is gegaan en de andere helft naar Boodschappenkast Zuidplas.

  Ook dit jaar hoopt hij de netto opbrengst voor deze twee doelen te bestemmen. Bezoekers die het naar het concert komen, kunnen vooraf online hun kaarten reserveren. Bij deze reservering kan men ook gelijk een heerlijke zak oliebollen bestellen. Deze zijn na afloop van het concert af te halen bij de uitgang. Netto opbrengst van deze verkoop komt ook t.b.v. de twee genoemde stichtingen.

  Online voorverkoop

  Kaarten zijn online te bestellen via www.flyingeagle.nl/bestel-tickets in de voorverkoop zijn de kaarten € 15,00 en kinderen tot en met 12 jaar € 7,00.

  Bij de kerk zijn de kaarten € 17 en € 8,00. Pinnen bij de kerk is mogelijk.

  Oliebollen graag vooraf bestellen bij de online kaartverkoop tot uiterlijk vrijdag 17 november 2023. dan kunnen we aantal doorgeven aan de firma Noorlander om ze op zaterdag vers te bakken.