Breincafé: de onzichtbare gevolgen van niet-aangeboren hersenletsel

  Datum/Tijd
  28/03/2023
  19:30 - 21:30

  Locatie
  Vivere Verzorgd Wonen


  Op dinsdagavond 28 maart organiseert Sanare Zorg & Welzijn in samenwerking met Stichting Zo! en patiëntenvereniging Hersenletsel.nl het Breincafé in Moordrecht. Het Breincafé is een trefpunt voor mensen met een niet-aangeboren hersenletsel (NAH), hun partners, mantelzorgers, familieleden en vrienden. Ook professionele hulpverleners en andere geïnteresseerden zijn welkom. In een gezellige ontspannen sfeer worden wisselende onderwerpen besproken. Het accent ligt op contact, erkenning, herkenning en voorlichting. Het is een plek waar je niet steeds hoeft uit te leggen wat er aan de hand is. Want lotgenoten begrijpen elkaar.

  NAH kan iedereen treffen, zowel jong als oud. Bij mensen met NAH is sprake van een hersenbeschadiging ten gevolge van bijvoorbeeld een hersenbloeding, herseninfarct, hersenkneuzing, ongeval of hersentumor, maar ook door neurologische ziekten zoals Multiple Sclerose of Parkinson.

  De onzichtbare gevolgen van niet-aangeboren hersenletsel
  Samen met ervaringsdeskundigen gaan we in gesprek over de onzichtbare gevolgen van niet-aangeboren hersenletsel. Wat heeft dit voor impact op je leven en dat van jouw naasten? Wat betekent mantelzorg en welke hulp en ondersteuning is mogelijk en wenselijk? Het wordt een interactieve avond waarbij iedereen welkom is om zijn of haar verhaal te doen en ervaringen te delen. Gewoon luisteren naar de anderen kan natuurlijk ook!

  Het Breincafé vindt plaats in zorgvilla Vivere, Westeinde 1 in Moordrecht. De toegang, koffie/thee en het hapje/drankje na afloop zijn gratis. Inloop vanaf 19.30u, aanvang 19.45u en het eindigt rond 21.30 uur. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via 0180-310180 of info@sanare.nl