Breincafé – wat betekent hersenletsel voor jouw naasten?

  Datum/Tijd
  13/09/2022
  19:30 - 21:30

  Locatie
  Vivere Verzorgd Wonen


  Op dinsdagavond 13 september organiseert Sanare Zorg & Welzijn in samenwerking met Stichting Zo! en patiëntenvereniging Hersenletsel.nl het Breincafé in Moordrecht. Het Breincafé is een trefpunt voor mensen met een niet-aangeboren hersenletsel (NAH), hun partners, mantelzorgers, familieleden en vrienden. Ook professionele hulpverleners en andere geïnteresseerden zijn welkom. In een gezellige ontspannen sfeer worden wisselende onderwerpen besproken. Het accent ligt op contact, erkenning, herkenning en voorlichting. Het is een plek waar je niet steeds hoeft uit te leggen wat er aan de hand is. Want lotgenoten begrijpen elkaar.

  NAH kan iedereen treffen, zowel jong als oud. Bij mensen met NAH is sprake van een hersenbeschadiging ten gevolge van bijvoorbeeld een hersenbloeding, herseninfarct, hersenkneuzing, ongeval of hersentumor, maar ook door neurologische ziekten zoals Multiple Sclerose of Parkinson.

  Wat betekent hersenletsel voor jouw naasten?
  Samen met ervaringsdeskundigen gaan we in gesprek over wat de impact is van hersenletsel op jou, je partner, je kinderen en jouw omgeving, want hersenletsel deel je samen. Opeens is iemand veranderd, ben je naast man/vrouw ook mantelzorger geworden en komt veel op jou aan. Hoe hou je de ballen in de lucht en raak je niet uit balans? We delen ervaringen en tips. Het wordt een interactieve avond waarbij iedereen welkom is om zijn of haar verhaal te doen en ervaringen te delen. Gewoon luisteren naar de anderen kan natuurlijk ook!

  Ervaringsdeskundige Jolanda van der Kreke is moeder van Niels (25). In 2018 kreeg hij een ongeval met een pleziervaartuig, waarbij hij met z’n hoofd tegen een brug aangekomen is en blijvend hersenletsel overhield. Ad van Dongen is ervaringsdeskundige en regiocoördinator bij Patiëntenvereniging Hersenletsel.nl. Hij deelt zowel persoonlijke ervaringen als ervaringen uit het werkveld.

  Het Breincafé vindt plaats in zorgvilla Vivere, Westeinde 1 in Moordrecht. De toegang, koffie/thee en het hapje/drankje na afloop zijn gratis. Inloop vanaf 19.30u, aanvang 19.45u en het eindigt rond 21.30 uur. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via 0180-310180 of info@sanare.nl