Eerste openstellingHistorisch Centrum Ons Verleden in 2019

Datum/Tijd
26/01/2019
13:30 - 16:00

Locatie
Historisch Centrum 'Ons Verleden'


De Stichting Oud Zevenhuizen-Moerkapelle heeft door de jaren heen heel veel schaalmodellen ontvangen. Te veel om allemaal bij elkaar te zetten. Daarom is een speciale route uitgezet die voert langs alle schaalmodellen in het hele gebouw, zowel door het Historisch Centrum ‘Ons Verleden’ op de begane grond als door ‘Ons Molenverleden’ op de bovenverdieping (ook bereikbaar met de traplift).

Langs de route zijn meer dan vijfenzeventig modellen te zien. Diverse modellen zijn bijvoorbeeld jaren geleden gemaakt door Bram Heij en Jan Lunenburg. Maar er zijn ook recentere modellen gemaakt door Arie van der Haak, Dick van Vliet en Marcel de Wit.

In de koffiehoek is een tentoonstelling te zien van ruim twintig aquarellen van Wim van Oostrom. Het betreft een selectie van zijn werk, waarbij gekozen is voor onderwerpen met een lokaal historisch tintje.

Dit is waarschijnlijk de laatste keer dat beide tentoonstellingen te zien zijn; de volgende maand worden andere tentoonstellingen geopend.

 Naast deze tentoonstellingen is er natuurlijk veel uit de reguliere collectie te bezichtigen.

Op de bovenverdieping In de filmzaal draait de film “De molens van de Rottemeren, het hele jaar door” over de viergang en de Eendrachtsmolen. Op verzoek is ook een andere film aan te vragen.

Leden van de genealogische werkgroep zijn aanwezig om vragen te beantwoorden en om starters en gevorderde genealogen verder te helpen bij hun zoektocht naar de eigen familiegeschiedenis.

In het museum zijn diverse historische boeken verkrijgbaar waaronder het nieuwe boek over Rens Luijtjes uit Moerkapelle en het 1 jaar oude boek “Groeiende dorpen” met “oud en nieuw” foto’s van Zevenhuizen, Oud Verlaat en Moerkapelle.

Onderschrift foto:

Een pagina uit het nieuwe boek over Rens Luijtjes.

 

Reacties