Extra activiteiten Beeldentuin landgoed de Olifant

  Datum/Tijd
  16/06/2019
  Hele dag

  Locatie
  leefgoed de olifant


  Zondag 16 juni zijn er extra activiteiten in de Beeldentuin van Leefgoed de Olifant op Ver-Hitland in Nieuwerkerk aan de IJssel, die met uitzonering van maandag en dinsdag iedere dag gratis toegankelijk is deze zomer van 11 tot 18 uur. Een paar kunstenaars zijn zondagmiddag 16 juni van 15 tot 17 uur aanwezig om over hun werk te vertellen en theatergezelschap Mooi Weer & Zo treedt aansluitend met zes acteurs op in de steenoven met een eigenzinnige versie van het beroemde toneelstuk Romeo en Julia van Shakespeare, dat om 17 uur begint. Voor wie wil natafelen in Restaurant & theehuis De Dames  wordt een speciaal theaterarragement geserveerd. Voor het toneelstuk en het restaurant dient u wel vooraf te boeken.
  15.00 uur Tweede Meet & greet met kunstenaars
  Wie het leuk vindt om kunstenaars te ontmoeten die deelnemen aan de Beeldentuin en wil horen wat ze over hun visie, aanpak en object te vertellen hebben, is vanaf 15.00 uur welkom bij de tweede meet & greet op het Leefgoed. Friedy Evers (bronzen beelden) en Alice W. Bakker (stalen beelden) aanwezig zullen zijn.
  De toegang is gratis. Op de website Leefgoed.nl staat uitgebreide informatie over iedere deelnemer apart met links naar hun eigen internetsite, een impressie van objecten die tijdens de tentoonstelling te zien zijn. U kunt ook de loopfolder uploaden.
  17.00 uur Romeo en Julia van Shakespaere 
  Zes acteurs van het Rotterdamse theatergezelschap Mooi Weer & Zo spelen de klassieker Romeo en Julia in de unieke setting van rijksmonument Steenoven de Olifant. Dit theatergezelschap, dat vorig jaar meerdere keren succesvol op het Leefgoed optrad, staat bekend om de verrassende bewerkingen en de indringende manier waarop in het publiek de personages vertolken, waardoor het een hele nieuwe dimensie krijgt. De regiseur plaatste het beroemde toneelstuk van Shakespeare in de prachtige ambiance van Rijksmonument Steenoven De Olifant. Voor deze gelegenheid krijgt de oude steenonvens een theateropstelling met stoelen, zodat iedereen kan zitten.
  Qua kleding dient men er rekening mee te houden dat het fris kan zijn. De vloer is niet hogehakkenproof. Mocht het weer dermate slecht zijn dat het buiten niet door kan gaan, dan wordt uitgeweken uit naar een andere locatie op het Leefgoed.
  Meer informatie en kaarten à 25 euro: www.Leefgoed.nl/agenda
  Na afloop is er voor bezoekers die willen napraten/-tafelen een speciaal theaterarangement bij Restaurant & theehuis De Dames voor € 19,50 p.p.