Historisch Centrum open op 30 november met nieuwe tentoonstelling

  Datum/Tijd
  30/11/2019
  13:30 - 16:00

  Locatie
  Historisch Centrum 'Ons Verleden'


  Het Historisch Centrum “Ons Verleden” en museum “Ons Molenverleden” zijn deze dag weer open van 13.30 tot 16.00 uur open.
  De beide musea zijn gevestigd aan de Tweemanspolder 15 te Zevenhuizen, de toegang is gratis en een traplift is aanwezig.

  Bij de stichting Oud Zevenhuizen-Moerkapelle is in de koffiehoek een nieuwe kleine tentoonstelling te zien met als thema “Toen en Nu”. Dit is een tussenexpositie in afwachting van een nieuwe tentoonstelling over de Tweede Wereldoorlog. Te zien zijn diverse oude foto’s van “onze” dorpen vroeger en nu. Meestal zijn dit afbeeldingen van oude ansichtkaarten waarbij we van ongeveer diezelfde locatie er een recente foto naast hebben gehangen. Op die manier wordt duidelijk hoeveel er al veranderd is (of soms ook niet) in onze dorpen.
  Daarnaast loopt op de benedenverdieping de tentoonstelling “Het Rode Kruis in vroeger dagen” waarbij veel medische voorwerpen uit het verleden ten toon gesteld worden. Deze voorwerpen zijn grotendeels in bruikleen gegeven via vrijwilligers van het Rode Kruis uit Moerkapelle.

  Naast de tentoonstellingen is natuurlijk ook de vaste collectie te bezichtigen van zowel museum “Ons Verleden” (beneden) als van “Ons Molenverleden” (boven). De benedenverdieping toont veel historische voorwerpen die met de geschiedenis van Moerkapelle, Oud Verlaat en Zevenhuizen te maken hebben. Op de bovenverdieping is veel te zien over de droogmakerijen (en dus de molens) rondom de Rotte. Op de bovenverdieping draait in de filmzaal de film “De molenaars van toen. De Viergang van Zevenhuizen” van 35 minuten en met commentaar van Giel de Graaf en Johan Ottevanger. Op verzoek is eventueel een andere film aan te vragen.

  Leden van de genealogische werkgroep zijn aanwezig om vragen te beantwoorden en om starters en gevorderde genealogen verder te helpen bij hun zoektocht naar de eigen familiegeschiedenis.

  In het museum zijn diverse historische boeken over de regio verkrijgbaar.