Laatste reguliere openstelling Historisch Centrum Ons Verleden in 2018

Datum/Tijd
15/12/2018
13:30 - 16:00

Locatie
Historisch Centrum 'Ons Verleden'


De beide musea in het Historisch Centrum zijn gevestigd aan de Tweemanspolder 15 te Zevenhuizen en lopend ook bereikbaar via de Korte Zijde. De toegang is gratis en dit is de laatste openstelling in 2018. De eerstvolgende openstelling is op 26 januari 2019.
De Stichting Oud Zevenhuizen-Moerkapelle heeft door de jaren heen heel veel schaalmodellen ontvangen. Te veel om allemaal bij elkaar te zetten. Daarom is een speciale route uitgezet die voert langs alle schaalmodellen in het hele gebouw, zowel door het Historisch Centrum ‘Ons Verleden’ op de begane grond als door ‘Ons Molenverleden’ op de bovenverdieping (ook bereikbaar met de traplift).
Langs de route zijn meer dan vijfenzeventig modellen te zien. Diverse modellen zijn bijvoorbeeld jaren geleden gemaakt door Bram Heij en Jan Lunenburg. Maar er zijn ook recentere modellen gemaakt door Arie van der Haak, Dick van Vliet en Marcel de Wit.

In de koffiehoek is een tentoonstelling te zien van ruim twintig aquarellen van Wim van Oostrom. Het betreft een selectie van zijn werk, waarbij gekozen is voor onderwerpen met een lokaal historisch tintje.

 Naast deze tentoonstellingen is er natuurlijk veel uit de reguliere collectie te bezichtigen.

Op de bovenverdieping In de filmzaal draait de film “Zevenhuizen op oude ansichten” met commentaar van Piet Bontebal en Dirk Braat.
Op verzoek is ook een andere film aan te vragen.

Leden van de genealogische werkgroep zijn aanwezig om vragen te beantwoorden en om starters en gevorderde genealogen verder te helpen bij hun zoektocht naar de eigen familiegeschiedenis.

In het museum zijn diverse historische boeken verkrijgbaar waaronder het nieuwe boek over Rens Luijtjes uit Moerkapelle en het 1 jaar oude boek “Groeiende dorpen” met “oud en nieuw” foto’s van Zevenhuizen, Oud Verlaat en Moerkapelle.

Reacties