Lezing Hugo Borst in Swanla

Datum/Tijd
08/12/2017
20:00 - 22:00


vrijdag 08 december 2017 – 20:00
Theater Swanla, Burg. Klinkhamerweg 86, Zevenhuizen

Lezing door Hugo Borst

Op vrijdagavond 8 december a.s. komt Hugo Borst een lezing geven in Zevenhuizen.
Hugo Borst –  een veelzijdig en kritisch auteur.

Wie kent hem niet? Een echte (sport)persoonlijkheid, Journalist, presentator (langs de lijn) en schrijver.
De lezing wordt georganiseerd door uw Bibliotheek, Theater Swanla en Boekhandel Burger en begint om 20.00 uur. Leden van de bibliotheek kunnen bij het kopen van een toegangskaart, via internet, een korting krijgen van € 2,50.

Hugo Borst (Rotterdam 1962) staat bekend als een kritische man die altijd zegt wat hij denkt, zelfs als hij beter kan zwijgen – iets dat hij gemeen heeft met Louis van Gaal, over wie hij in 2014 de ‘psycho-biografie’ O, Louis schreef. Het boek was in Nederland een grote hit.

Bijna 10 jaar was hij een episch panellid van het live-programma Studio Voetbal. Elke zondagavond moraliseerde en provoceerde hij erop los. Niet lang nadat de Nederlandse bondscoach Bert van Marwijk hem na afloop van een uitzending woedend bekende dat het naar een haar had gescheeld of hij had uitgehaald, stopte Hugo Borst. Heel af en toe, tijdens een WK voetbal bijvoorbeeld, is hij op de buis te zien.

Maar wat hij het liefst doet is schrijven.

Hugo Borst vindt ‘mantelzorger’ een raar woord, maar hij is het wel. Al enkele jaren verzorgt hij zijn zevenentachtigjarige moeder, die aan dementie lijdt. Op ontroerende en vaak geestige wijze schrijft hij over de ingrijpende gevolgen van haar aftakelende geest. Ook beschrijft hij hoe de onvermijdelijke verhuizing naar een verpleeghuis verloopt. Intussen haalt hij herinneringen op aan zijn jeugd en aan zijn moeder in betere tijden. Ma is een liefdevol en prachtig geschreven portret van een moeder en haar zoon. Het is een lezing over en uit eigen werk met de nadruk op Ach moedertje, het aangrijpende vervolg op Ma.

Boekhandel Burger is aanwezig en in de pauze zal Hugo Borst uw aankoop signeren. kaarten € 12,50 voordeel 2,50 met je Biebpas. Reserveren via: www.theaterswanla.nl

 

Reacties