ProgFrog : Morgendust en Realisea

  Datum/Tijd
  16/02/2020
  15:00 - 18:00

  Locatie
  't Blok


  Progfrog Morgendust en Realisea

  Morgendust:

  U kunt onze stijl als moderne de jaren ’80 indie rock of zelfs middelbare leeftijdrock etiketteren.’Zesenveertig. De gemiddelde leeftijd. De perfecte leeftijd om een band te beginnen. Muzikaal bekwaam, geen podiumangst meer en genoeg ervaring in het leven om een verhaal te vertellen. Te oud voor hipster Hawaiiaanse overhemden, moustaches, millennial whoops of hey-hey-hofestival hymnes. Zo als u een band zoekt die meta over een fascinatiemengsel van geletterde, diepgewortelde indierock met stuw, anthemic choruses probeert te zijn, gelieve op te houden lezend. Zo muziek voor oude mensen? Geen f*-ing manier. Morgendust is geen `bluesband’, absoluut geen `huldeband’, spelen zij geen klassieke rock en zij zijn niet in gebaard, -flanneled ersatzblauw of overdreven langzame en gevoelige singer songwriter liederen. Maar zij houden van verhalen te vertellen. Verhalen over deze wereld. Energiek, warm, melancholic en soms kritiek. Ongeveer de stomme dingen in het leven, dromen, sociale thema’s, politiek en ja: ook ongeveer liefde. En partij van ander materiaal dat belangrijk is.

   

   

  Brian de Graeve’s REALISEA

  Realisea is in 2011 ontstaan uit een samenwerking tussen Silhouette frontman Brian de Graeve en zangeres Marjolein. Zij schreven tientallen nummers en traden sindsdien regelmatig samen op.

  Op 20 april 2020 zal eindelijk het langverwachte debuutalbum “Mantelpeace” van deze formatie verschijnen. In de tussenliggende jaren hebben de songs, die variëren van kleine akoestische liedjes tot melancholische progpopsongs van tegen de 8 minuten, behoorlijk kunnen rijpen. De band is dan al uitgebreid met Rob van Nieuwenhuijzen op drums en percussie, Geoffrey de Graeve op basgitaar en Christophe Rapenne op toetsen.

  Op het album zijn ook diverse gastmuzikanten te bewonderen, wiens namen de komende periode onthuld zullen worden. Er is ook flink uitgepakt met klassieke instrumenten; op dit album zijn viool, dwarsfluit, klarinet, harp en hoorn te horen.

  Het album is tot nu toe geheel uit eigen middelen gefinancierd. Voor het fysieke drukproces van de CD en het artwork gaat op 16 februari een crowdfundingcampagne van start.

  De officiële aftrap hiervan vindt die dag plaats in ’t Blok!

   

  Kaartjes zijn te koop via: www.progfrog.nl