Reguliere openstelling Historisch Centrum Ons Verleden

  Datum/Tijd
  25/05/2019
  13:30 - 16:00

  Locatie
  Historisch Centrum 'Ons Verleden'


  Het Historisch Centrum “Ons Verleden” en museum “Ons Molenverleden” zijn zaterdag 25 mei van 13.30 tot 16.00 uur open.

  De beide musea zijn gevestigd aan de Tweemanspolder 15 te Zevenhuizen en zijn lopend ook bereikbaar via de Dorpsstraat en de Korte Zijde. De toegang is gratis. Een traplift is aanwezig.

  Op de benedenverdieping zijn twee recente tentoonstellingen te zien. Allereerst de tentoonstelling “Het Rode Kruis in vroeger dagen” waarbij veel medische voorwerpen uit het verleden ten toon gesteld worden. Deze voorwerpen zijn grotendeels in bruikleen gegeven via vrijwilligers van het Rode Kruis uit Moerkapelle.

  In de koffiehoek is een aantal grote foto’s te zien, gemaakt door Arie Dekker. De molens van Zevenhuizen waren voor hem een dankbaar onderwerp om deze uit liefhebberij te fotograferen en tonen wat een geweldig mooie molens we in Zevenhuizen hebben.

  Naast deze tentoonstellingen is natuurlijk ook de vaste collectie te bezichtigen van zowel museum “Ons Verleden” (beneden) als van “Ons Molenverleden” (boven). De benedenverdieping toont veel historische voorwerpen die met de geschiedenis van en het dagelijkse leven in Moerkapelle, Oud Verlaat en Zevenhuizen te maken hebben. Op de bovenverdieping is veel te zien over de droogmakerijen (en dus de molens) rondom de Rotte.

  Op de bovenverdieping draait in de filmzaal de film “Levende Molens van Holland”. In deze documentaire van maar liefst 68 minuten wordt de pracht en praal van het erfgoed van molens duidelijk zichtbaar gemaakt. “Holland Heritage” in optima forma dus. Op verzoek is eventueel een andere film aan te vragen.

  Leden van de genealogische werkgroep zijn aanwezig om vragen te beantwoorden en om starters en gevorderde genealogen verder te helpen bij hun zoektocht naar de eigen familiegeschiedenis.

  In het museum zijn diverse historische boeken over de regio verkrijgbaar

  Onderschrift foto:
  Een foto van één van de vele voorwerpen in de Rode Kruis tentoonstelling