Rotterdam Saxofoonkwartet in Swanla

  Datum/Tijd
  26/05/2019
  15:00 - 17:00

  Locatie
  Dorpshuis Swanla


  Zondag 26 mei is er weer een Zondag Muziekmiddag in de pub van Swanla. Ditmaal komt het Rotterdams Saxofoon Kwartet spelen. Vier saxofoons: de sopraan, de alt, de tenor en de bariton. Ze verschillen in grootte en geluid, maar hun uiterlijk en klankkleur vormen één geheel. Harmonieus samenspel : dat is de drijfveer van het Rotterdams Saxofoon Kwartet.
  De saxofoon is een veelzijdig instrument. Het ene moment klinkt hij zacht en ingetogen, het andere moment hard, swingend, briesend. Het Rotterdams Saxofoon Kwartet brengt al die verschillen tot leven.

  Verrassend, Veelzijdig.
  Een klassieke sonate van Bach, uitgevoerd door vier saxofoons? De meeste mensen denken bij de saxofoon niet direct aan klassieke muziek, maar onmiddellijk aan swingende jazz of een popsolo.
  Het Rotterdams Saxofoon Kwartet werd opgericht door vier bevlogen musici, die ieder een indrukwekkende muzikale loopbaan hebben. Ze treden op als solist en spelen in diverse symfonieorkesten, zoals het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Residentie Orkest,en het Koninklijk Concertgebouworkest.

  De vier leden van het Rotterdams Saxofoon Kwartet delen een enorm enthousiastme voor hun instrument. Tijdens de concerten vallen vooral het plezier en de volle inzet van het ensemble op.

  Het Rotterdams Saxofoon Kwartet bestaat uit: Roeland Kapaan, baritonsaxofoon Martin van der Woude, tenorsaxofoon, Wim Millenaar, altsaxofoon Tom de Vette, sopraansaxofoon. En Tom de Vette was tot voor kort ruim 30 jaar als docent verbonden aan MOZ-Art, de muziekschool in Zuidplas.

  Kaarten kosten € 8,50 reserveren