8.5 C
New York
dinsdag 16 augustus 2022

Vijftigjarige Politiehondenvereniging in Zevenhuizen viert jubileum met open middag

Politiehond vereniging De Verdediger uit Zevenhuizen viert op zaterdag 8 juli het vijftigjarige jubileum met een open middag op het trainingsveld bij de Rottemeren. Tweede Kamerlid Elbert Dijkgraaf komt samen met wethouder Van Woudenberg de open middag openen.

De leden van de actieve vereniging zijn zaterdagmiddag 8 juli vanaf 12.00 uur aanwezig bij het trainingsveld tussen het Korenmolengat en de bovenmolen van de Molenviergang bij de Rottemeren. Het trainingsveld ligt vlak bij het pontje naar Bleiswijk. Tijdens de open middag worden diverse demonstraties gegeven van wat de honden allemaal geleerd hebben. Ook is het mogelijk om een speciaal pak te proberen waarin de honden tijdens trainingen hun tanden kunnen zetten. Het zogenaamde pakwerkerspak is enorm zwaar.

(Tekst loopt door onder foto)

Er zijn ook honden aanwezig die getraind zijn in het opzoeken van verdachten. De honden zullen als demonstratie een persoon in het nabijgelegen bos opzoeken. Bezoekers kunnen, als ze durven, ook op de foto met een politiehond.

Tijdens de open dag zijn ook twee buurtpreventieteams uit Moerkapelle en Zevenhuizen aanwezig. De leden zullen tips geven en vertellen wat ze de afgelopen maanden allemaal gedaan hebben om de omgeving veiliger te krijgen. Ook wordt uit de doeken gedaan wat de bedoeling is van het grote spel “boef in de wijk” dat op 20 september door buurtpreventie Zevenhuizen georganiseerd wordt. De open middag is zaterdagmiddag rond 16.00 uur afgelopen.

Foto’s: Sylvia van Straalen/Politiehond vereniging ‘De Verdediger’

Advertentie