8.5 C
New York
vrijdag 19 april 2024

VVD Zuidplas wil kwart miljoen voor oplossen parkeerprobleem sportvelden

De VVD fractie in Zuidplas wil op korte termijn ongeveer 250.000 euro beschikbaar stellen om het parkeerprobleem rond sportpark Dorrestein in Nieuwerkerk aan den IJssel op te lossen. De meeste parkeerplaatsen moeten op de plaats van de oude korfbalkantine komen.

Het voorstel staat op dinsdag 4 juli op de agenda van de gemeenteraad van Zuidplas. Het grootste deel van het bedrag, zo’n 180.000 euro is nodig om de oude korfbalkantine te slopen en op deze plaats 80 parkeerplekken aan te leggen. De kantine is sinds het vertrek van de korfbalvereniging naar de Kleine Vink overbodig geworden. Het gebouw is eigendom van de gemeente.

De afgelopen jaren is geprobeerd het gebouw aan een vereniging te verkopen. Hier zijn tot nu toe geen gegadigden voor gevonden. De optie van sloop is al eerder in stukken over gemeentelijk vastgoed genoemd. Volgens de liberalen is de ruimte die het leegstaande gebouw inneemt dé oplossing voor het al jaren lange aanwezige parkeerprobleem op het sportpark. Alleen al voetbalvereniging VV Nieuwerkerk is de afgelopen tien jaar verdubbeld qua ledenaantal. Ook de Jeu de Boules Vereniging en de Hockey vereniging die op sportpark Dorrestein gehuisvest zijn, zijn de afgelopen jaren gegroeid.

(Tekst loopt door onder foto)

Naast de sloop van de korfbalkantine moet er ook ruimte gevonden worden in de Bomenwijk. Op vijf verschillende plaatsen rond de hoogbouwflats is volgens een uitgebreid onderzoek ruimte om extra parkeerplekken aan te leggen. De parkeerplaatsen gaan wel ten koste van het groen in de wijk. Het initiatief voorstel van de grootste fractie in de gemeenteraad van Zuidplas is met zowel sportverenigingen als omwonenden besproken staat in het raad raadsvoorstel. Als de raad akkoord gaat zouden komend sportseizoen de eerste parkeerplaatsen al beschikbaar moeten zijn.

Advertentie