8.5 C
New York
zondag 14 april 2024

Wethouder wegwijs gemaakt op scootmobiel

Wethouder Jan Hordijk besteeg afgelopen woensdag 5 juli een scootmobiel, want hij kreeg scootmobielles van VVN’er Piet Molenaar.

Na het vertrek van wethouder André Muller valt de portefeuille verkeer onder de werkgebieden van Jan Hordijk. Om met ook de minder bekende aspecten van het verkeer bekend te worden, nodigde Piet Molenaar de wethouder uit voor een scootmobielritje.

In deze tocht had Piet diverse punten opgenomen, waar de veiligheid voor scootmobielgebruikers ter discussie staat. Dat gaat voornamelijk om af- en opritjes op het trottoir. Jan Hordijk kreeg uitgebreide uitleg over de werking van zijn voertuig en over de do’s en dont’s om met zo’n scootmobiel te rijden. Zo vertelde Piet dat je altijd haaks op het trottoir moet staan om er veilig op en af te rijden en om niet om te vallen. Alleen is bij veel op- en afritjes geen rekening gehouden de ruimte die daarvoor nodig is, waardoor deze nauwelijks veilig gebruikt kunnen worden.

De rit leidde richting Meander, waar Piet erg enthousiast is over de verhoging van de weg voor de deur van de Meander. Hierdoor zijn trottoir en rijbaan gelijkvloers, waardoor scootmobielers geen capriolen uit hoeven te halen om over te steken. Tegelijk werd de onlangs aangelegde voetgangersoversteekplaats getest.

Piet Molenaar is actief bij VVN Zuidplas en organiseert diverse cursussen, waaronder een opfriscursus verkeerstheorie. Ook maakt hij nieuwe gebruikers van een scootmobiel wegwijs op het apparaat. Meer informatie over scootmobiels is te vinden op scootmobielzuidplas.nl.

Advertentie