8.5 C
New York
zaterdag 20 april 2024

Gemeente en Hoogheemraadschap hebben niets met konijnen rond station Nieuwerkerk gedaan

Noch de gemeente Zuidplas, noch het Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard hebben de afgelopen maanden iets met de konijntjes rond het NS station in Nieuwerkerk aan den IJssel gedaan. Dat heeft het college van B&W onlangs laten weten na vragen van de SP hierover.

De SP’ers waren bang dat de inmiddels verdwenen tamme konijnen waren weggehaald of afgemaakt door de gemeente. Ze hebben hierover politieke vragen gesteld. Uit de beantwoording blijkt dat de beide overheidsdiensten niets met de beestjes hebben gedaan. Bezorgde burgers hebben de afgelopen maanden wel contact opgenomen met de gemeente en het hoogheemraadschap omdat ze bang waren dat het gegraaf in de Ringvaartdijk gevolgen zou hebben voor de stevigheid hiervan.

Een controle van het Hoogheemraadschap heeft uitgewezen dat de konijnen geen schade hebben aangericht. Daarom zijn de knaag- en graafdieren verder met rust gelaten. Een inspecteur van het hoogheemraadschap blijft de situatie in het oog houden. Naast konijnen wordt ook altijd gelet op de activiteiten van mollen en muskusratten.

De twee overheidsdiensten weten daarom niet wat er van de dieren is geworden, staat in de beantwoording van de vragen te lezen. Er is ook geen specifiek beleid dat gericht is op konijnen in het wild. Naar aanleiding van het nieuws over de politieke vragen hebben verschillende inwoners laten weten dat het merendeel van de tamme konijnen is gesneuveld in het drukke verkeer op de Kerklaan.

Advertentie