8.5 C
New York
vrijdag 19 april 2024

Woningbouw Zevenhuizen Zuid versnelling hoger

De woningbouw in Zevenhuizen-Zuid gaat de komende maanden in een hogere versnelling door. Het college van B&W in Zuidplas heeft vlak voor de zomervakantie nieuwe uitwerkingsplannen vastgesteld. Het gaat om de derde fase van het plan. In totaal staan er zo’n 270 woningen in het plan. Hiermee is deze nieuwe fase groter dan de twee voorgaande fases die vrijwel voltooid zijn.

In de derde fase zitten een aantal “bijna energie neutrale woningen”. Vanuit de gemeenteraad is de afgelopen maanden aangedrongen om in Zuidplas meer duurzaam te bouwen. Zestig te bouwen woningen zijn bedoeld voor de sociale huursector. Na de bouw gaat Woonpartners deze woningen verhuren. De zestig woningen zijn zogenaamde “bebo’s” wat staat voor beneden bovenwoningen. De benedenwoning is bijzonder geschikt voor senioren en de bovenwoning is geschikt voor starters op de woningmarkt. De derde fase bestaat verder uit rijwoningen, twee onder één kappers en vrijstaande woningen.

Zevenhuizen-Zuid is de nieuwste wijk van het dorp Zevenhuizen. De wijk wordt globaal gebouwd tussen N219, Zuidplasweg, Noordelijke Dwarsweg en Knibbelweg. In de wijk die in fases wordt gebouwd zouden in totaal 1.400 woningen moeten komen. De plannen maken onderdeel uit van de grotere bouwplannen in de Zuidplaspolder. Door de crisis van de afgelopen jaren zijn veel plannen in ijskast beland. Het komende halfjaar wil Zuidplas eigen plannen maken hoe het met de totale Zuidplaspolder verder moet. De ontwikkeling van woningbouw gaat de afgelopen twee jaar steeds sneller. Dat geldt niet voor de plannen voor bedrijfsterreinen.

Oorspronkelijk was de ontwikkeling van de Zuidplaspolder een samenwerking tussen de Provincie Zuid-Holland, de gemeente Rotterdam als hoofdspelers en Zuidplas, Waddinxveen en Gouda als kleinere spelers in het plan. Door tussenkomst vanuit de provincie is een plan voor een bedrijventerrein en glastuinbouw gebied aan de andere kant van de Knibbelweg voorlopig stopgezet.

Advertentie