8.5 C
New York
zaterdag 20 april 2024

Inbrekersgilde leeft op vanwege vakantieperiode

Zoals elk jaar wordt in deze vakantieperiode veelvuldig ingebroken in huizen van vakantiegangers. Terwijl je eigenlijk met kleine inspanningen kunt voorkomen dat jouw huis het doelwit wordt.

Afgelopen week werd meerdere malen ingebroken of werd een poging daartoe ondernomen. Op 19 juli werd een poging tot inbraak ontdekt op het Sterremos en op de Parallelweg Zuid. Een van de inbraken vond plaats in de Zernikestraat in Nieuwerkerk aan den IJssel. De bewoners waren meerdere dagen van huis, waardoor inbrekers hun kans schoon zagen op hun gemak het huis te doorzoeken en kostbare goederen mee te nemen. Dit gebeurde tussen maandag 17 juli 2017 12:00 uur en donderdag 20 juli 2017 16:30 uur. Via Burgernet wordt de omwonenden verzocht om informatie door te geven die mogelijk met deze inbraak te maken heeft. Denk daarbij aan onbekenden die veel aandacht voor woningen of auto’s hadden of zaag-, timmer- of klopgeluiden op momenten dat het niet gebruikelijk is om te klussen. Voor informatie kunt u contact opnemen met de politie, team Waddinxveen-Zuidplas via 0900-8844. Anoniem gegevens doorgeven kan altijd via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Zelfs voor mensen zonder kwade bedoelingen is het erg gemakkelijk om te zien welke huizen tijdelijk onbewoond zijn vanwege de  vakantie. Een opgeruimde woonkamer, dichte gordijnen (ook overdag), ‘s avonds geen licht in het huis, post achter de voordeur: het zijn allemaal signalen voor potentiële inbrekers.

Het wordt vaak geadviseerd: zorg dat je huis er bewoond uitziet. Dat kan door tijdschakelaars te gebruiken voor verlichting, door enkele kopjes op de salontafel te laten staan, of de krant open te leggen op de eettafel. Hiermee wordt het al snel aannemelijk dat er iemand in huis is en probeert de inbreker het liever bij de buren.

En voor u, omwonende die in deze periode niet op vakantie is: wees alert op vreemde snuiters, vreemde auto’s of op vreemde, ongebruikelijke geluiden. Als u iets niet vertrouwt: bel dan 112. Dat is niet spannend of eng, en je hoeft niet te rekenen op een mopperende agent aan de deur als er toch niets is aangetroffen. Integendeel: de politie waardeert het als u belt, zodat de pakkans groter wordt door uw melding.

Zie ook het Facebookbericht van politie Waddinxveen-Zuidplas.

We kunnen het niet genoeg vragen.Als je een verdachte situatie ziet, bel gelijk 112.We hebben je hard nodig bij het…

Geplaatst door Politie Waddinxveen – Zuidplas op Vrijdag 21 juli 2017

 

Advertentie