8.5 C
New York
zondag 14 april 2024

Zeer geslaagd Senioren Plus toernooi bij TC Nieuwerkerk

Donderdag 27 juli jl. was TC Nieuwerkerk het domein van seniorentennis. De vereniging wil deze doelgroep graag, niet alleen binnen de vereniging maar ook voor de gehele regio, enthousiast krijgen om te bewegen. Daarom  organiseerde TCN het Open Senior Plus Event. Een sportief gezelligheidstoernooi vanaf 50 jaar. Het format is een initiatief van de KNLTB waar TCN haar eigen interpretatie aan heeft gegeven. 64 Enthousiaste deelnemers hadden zich ingeschreven. Het merendeel uit Nieuwerkerk, maar ook uit Hellevoetsluis, Rotterdam, Capelle a/d IJssel, Zwijndrecht en Papendrecht. De jongste was 53 en de oudste 83 jaar oud.

Voor de wedstrijdleiding bestaande uit Pery Bos, Rien Raaphorst, Richard Chung en Jack Mertens werd het nog even spannend: ‘zou het onstuimige weer de eerste editie verstoren?’ Maar op de toernooidag was het gelukkig droog en prima tennisweer! Het toernooi concept sprak de doelgroep senioren zeker aan en dit werd aan het einde van de dag door iedereen bevestigd.

Bij binnenkomst werd de deelnemers een kop koffie of thee met iets lekkers aangeboden. Om 10:00 uur gingen de poulewedstrijden van 45 minuten van start. Tussen de middag hadden de uitbaters Wim en Hennie de Ruiter en assistente Renate voor de deelnemers een heerlijke gevarieerde lunch klaargezet. Naast sinaasappelsap en melk was er voor de liefhebbers zelfs een glaasje prosecco. De plaatselijke MCD supermarkt had voor de nodige vitaminen gezorgd en volop fruit afgeleverd. De Kaasspecialist uit de Reigerhof had voor bij de borrel een mooie schaal kaas gebracht!

Om 16:00 uur waren de wedstrijden afgelopen en konden de spelers onder het genot van een glaasje uitrusten van hun sportieve prestaties op het zonnige terras. De wedstrijdleiding reikte gouden, zilveren en bronzen medailles uit. De poulewinnaars ontvingen nog een doosje chocolade. Als verrassing ontvingen alle deelnemers een foto die bij de start van iedereen was gemaakt. Deze geste werd zeer gewaardeerd. De wedstrijdleiding maakte tevens van de gelegenheid gebruik om de beheerders van de bar in de bloemetjes te zetten. Na vele jaren trouwe dienst gaan zij in oktober genieten van hun pensioen.

De deelnemers gaven luidkeels te kennen een heerlijke tennis dag gehad te hebben en volgende jaar weer aanwezig te zijn.

Advertentie