8.5 C
New York
donderdag 22 februari 2024

Heel Zevenhuizen haakt mee tegen kanker

Twee inwoonsters van Zevenhuizen, Carolien Wuite en Claudia Wittekoek, organiseren op maandagavond 14 augustus van 19:30 tot 21:30 uur een inhaakavond.

Met deze actie willen ze een bijdrage leveren aan een ludieke actie om een wereldrecord neer te zetten: 10 km gehaakte vlaggetjes.

Deze actie is een initiatief van de Nije stichting, centrum voor (na) zorg en ondersteuning bij kanker. Om hun tweede lustrum te vieren hebben ze deze ludieke actie bedacht om dit wereldrecord neer te zetten.

De vlaggetjesactie verspreidt zich als een lopend vuurtje door Nederland en zelfs daarbuiten. Menigeen zit op de camping in Frankrijk vlaggetjes te haken. Carolien en Claudia vonden dat zij ook in actie moesten komen. “Helaas krijgen heel veel mensen zelf of in hun directe omgeving te maken met kanker en meedoen met deze actie is een klein positief geluid.”. Het Nije huis doet heel goed werk voor mensen met kanker en hun naasten en na de recordpoging worden de vlaggetjes verkocht ten behoeve van uitbreiding van het Nije huis en opgehangen op oncologie afdelingen door het land. “Letterlijk en figuurlijk de slingers ophangen en een steuntje in de rug geven spreekt ons enorm aan”, aldus de initiatiefnemers.

Iedereen die mee wil helpen met vlaggetjes voor de slingers te haken, van beginneling tot ervaren hakers, kan aansluiten tijdens de inhaakavond op maandag 14 augustus van 19.30 tot 21.30 uur in de Dorpsstraat 163 in Zevenhuizen. Er zijn haaknaalden aanwezig en de organisatie zorgt voor garen, patronen, uitleg over het haken indien nodig, koffie en thee en voor het na afloop opsturen van de vlaggetjes naar Hengelo. De organisatie vraagt een bijdrage van 2,50 euro per persoon om de kosten te dekken.

Aanmelden kan via zevenhuizenhaakt@hotmail.com, er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Bij voldoende animo worden meerdere avonden georganiseerd. Als u niet wilt aanhaken maar deze actie wel graag wilt steunen, kunt u ook sponsoren door bijvoorbeeld garen (katoen of acryl) te doneren. Neem ook hiervoor contact op via zevenhuizenhaakt@hotmail.com.

Advertentie