8.5 C
New York
woensdag 17 juli 2024

Spelende jeugd in bouwvallen Zuidplas levensgevaarlijk

De afgelopen dagen zijn op verschillende locaties jongeren in vervallen panden aangetroffen, zo laat de politie weten. Dit gebeurde o.a. op de 1e Tochtweg en de Hoofdweg-Zuid in Nieuwerkerk.De bouwvallen zijn juist met hekken afgezet, omdat ze op instorten staan of omdat delen van het pand (zoals dakdelen) spontaan kunnen loskomen. Met alle gevolgen voor iedereen die daaronder staat. Het gaat vaak om levensgevaarlijke situaties.

De aangetroffen jongeren, in de leeftijd van 13-17 jaar, waren vooral ‘op avontuur’ op het terrein en in de panden. Ze zijn waarschijnlijk te jong om zich te realiseren welke gevaren ze lopen. Mede om die reden neemt de politie altijd contact op met de ouders, zodat ook zij hun kinderen duidelijk kunnen maken welke risico’s ze hebben gelopen.

Daarnaast hebben de jongeren een HALT-straf opgelegd gekregen, onder meer omdat het betreden van dergelijke afgezette terreinen niet is toegestaan.

De politie zal op meldingen over mensen in de vervallen panden uiteraard adequaat blijven reageren, maar ziet vooralsnog geen aanleiding om alle bouwvallen in de surveillanceritten op te nemen.

Advertentie