8.5 C
New York
vrijdag 29 maart 2024

Druk bezochte afsluiting Nieuwerkerkse Witte Tent week

In een grote tent in het Essepark in Nieuwerkerk aan den IJssel is zondag 13 augustus de traditionele Witte Tent week afgesloten. De week is georganiseerd door de Hervormde Gemeente in het IJsseldorp. De week wordt al tientallen jaren gehouden op verschillende plaatsen in Nieuwerkerk. Kinderen tot tien jaar krijgen een programma voorgeschoteld in drie tenten in de wijken Dorrestein, Esse en Zuidplas. Voor tieners is er een actief programma in en om het Essepark georganiseerd. Dit laatste gebeurde in de avonduren. De week is bezocht door ruim 200 kinderen.

Als afsluiting is zondag een soort open lucht kerkdienst georganiseerd. De bijeenkomst werd door honderden mensen bezocht waardoor de tent te klein was. Door het mooie weer was het geen enkel probleem om naast de tent plaats te nemen. Door de geur van het gras dat het moeilijk had met zoveel aanwezigen en het mooie weer is er een soort festival idee bij de bijeenkomst. De speciale bijeenkomst had elementen van een normale kerkdienst maar was toch ook anders. Poppenspeelster Carla Vis praatte de dienst aan elkaar en liet de kinderen vertellen over wat ze de afgelopen week hadden beleefd. Dat er veel beleefd was, kwam ook door het thema van de week. Het thema dit jaar was “survival”. Door ondersteuning vanuit een landelijke organisatie was dit thema uitgewerkt en werd de combi gemaakt tussen Bijbelse voorbeelden van overleven en leuke spelletjes.

De Nieuwerkerkse dominee Marchand sprak de aanwezigen in een korte preek moed in hoe het echte leven dat voor veel mensen toch ook vaak een vorm van survival is te doorstaan. Hij vroeg de mensen, die voor een deel veel vaker in de kerkbanken zitten, wat daarbij het gebed kan betekenen.

In Moordrecht wordt de komende week ook een vergelijkbare week georganiseerd rond hetzelfde thema. Het programma van deze week staat hier.

Advertentie