8.5 C
New York
vrijdag 19 april 2024

Brutale diefstal dupeert schapenhouder Moordrecht

Met de diefstal van een schrikdraadklok wordt het moeilijk voor William Verdoold om zijn schapen op hun veldje te houden. Aan het eind van de middag op zaterdag 19 augustus werd het apparaat gestolen.

Op het veldje op de hoek van de Westringdijk en de Vierde Tochtweg lopen sinds 2 maanden Ouessantschapen en Shetlandschapen van Verdoold. Het hekwerk moet nogal wat duw- en trekwerk van de schapen kunnen trotseren: als de schapen aan de andere kant van het hek groener gras denken te kunnen vinden hebben de hekken het zwaar te verduren. Hierom heeft Verdoold schrikdraad gespannen, zodat de dieren binnen de veldgrenzen blijven.

Gisteravond is echter de klok van de installatie gestolen, waardoor het schrikdraad niet meer functioneert. Rond 18:00 uur is een auto gestopt, heeft de bestuurder de klok losgeschroefd, ingeladen en is weggereden. Zo’n klok kost honderden euro’s.

De dader staat echter duidelijk herkenbaar op beelden van beveiligingscamera’s van buurtbewoners. Hierdoor is een signalement bekend. Ook is het kenteken van de auto genoteerd.

Verdoold hoopt uiteraard dat hij het apparaat ongeschonden terugkrijgt. “Als dat dinsdag niet is gebeurd zal ik aangifte bij politie doen, hiervoor zijn al afspraken gemaakt.”

Foto’s: Sylvia van Straalen

 

Advertentie