8.5 C
New York
donderdag 25 april 2024

Bewoners achtervolgen twee toeristen in Nieuwerkerk

Dinsdagavond 22 augustus hebben een aantal bewoners, aangesloten bij de buurtapp, melding gemaakt van twee dames in Nieuwerkerk aan den IJssel. De dames zouden zich verdacht gedragen.

Volgens de bewoners zouden er twee verdachte dames lopen vanaf de Vrijheidslaan richting het tankstation aan de Europalaan. De dames zouden tijdens hun wandeltocht foto’s maken van auto’s en woningen. Hierop is de politie ingeschakeld. Ook is er een melding verstuurd via de buurtapp in Nieuwerkerk aan den IJssel. Een aantal buurtbewoners besloot de ‘verdachten’ in de gaten te houden en op afstand te volgen.  Politieagenten, die op dat moment aanwezig waren bij een ongeval op de Laan van Avant Garde, hebben de dames aangesproken.

Na een gesprek tussen de agenten en de twee dames blijkt de situatie toch anders te liggen. De dames blijken twee toeristen te zijn die verblijven in een hotel in de regio. De dames waren volgens de aanwezige agenten gewoon een wandeling aan het maken. De dames konden na een korte tussenstop dan ook hun wandeling vervolgen.

Foto’s: Sylvia van Straalen

Advertentie