8.5 C
New York
zaterdag 20 april 2024

Extra aandacht voor verkeersveiligheid bij begin schooljaar in Zuidplas

Zoals elk jaar is er ook aan het begin van dit schooljaar extra aandacht voor de verkeersveiligheid rondom scholen in de gemeente Zuidplas. Onder het motto ‘De scholen zijn week begonnen’ was er woensdagochtend 23 augustus, voor de schoolbel ging, extra aandacht voor de verkeersveiligheid rondom de Rehobothschool in Nieuwerkerk aan den IJssel.

Aan het begin van ieder schooljaar vragen Veilig Verkeer Nederland afdeling Zuidplas, de Politie en de gemeente Zuidplas aandacht voor de veiligheid in het verkeer rondom scholen. Automobilisten worden aangesproken op hun gedrag en krijgen indien nodig een korte opfriscursus op het gebied van verkeersregels. Naast VVN-Zuidplas, de Politie en de gemeente helpen ook enthousiaste leerlingen mee tijdens de actie.

Woensdagochtend 23 augustus deelden de leerlingen van de Rehobothschool zowel groene als gele flyers uit. Afhankelijk van het verkeersgedrag kregen automobilisten één van de twee flyers door een leerling overhandigd. Om de belangrijkste verkeersregels na de zomervakantie weer op te frissen zijn er ook flyers uitgedeeld met deze regels. Naast vrijwilligers van VVN-Zuidplas waren ook de handhaving van de gemeente, de politie, wethouder Hordijk, kinderburgemeester Quinty Kalmeijer en twee wandelende zebra’s actief tijdens de actie voor de Nieuwerkerkse basisschool. Veilig Verkeer Nederland afdeling Zuidplas heeft aangekondigd dat de parkeercontroles de komende periode bij meer scholen worden gehouden.

 

Advertentie