8.5 C
New York
woensdag 24 april 2024

Z-Uitmarkt 2017 zeer goed bezocht vanwege betere programmering

Meer dan 3.000 bezoekers hebben op zaterdag 26 augustus de Z-Uitmarkt in Nieuwerkerk aan den IJssel bezocht. De organisatie spreekt van een groot succes.

Gedurende de hele dag konden bezoekers optredens en demonstraties bekijken en kraampjes bezoeken van de meer dan 600 deelnemers. Ook voor de inwendige mens waren voorzieningen aanwezig op het Raadhuisplein in Nieuwerkerk.

Stichting Cultureel Netwerk Zuidplas (SCNZ) organiseerde dit evenement voor de vijfde keer. Uit ervaring had men inmiddels geleerd dat een goede programmering noodzakelijk is. Dit resulteerde in een doorlopende voorstelling van muziekmakers (o.a. Pokomotions, Mr. Mitch, Het Kraaiennest, S1 Voice, Symfonieorkest Midden Nederland, Blaasorkest Da Capo), toneelgezelschap Theater voor Iedereen (TVI), een demonstratie van dramadocente Esther Erdtsieck-Blaaser en optredens van dansgroep Explosion Dance en Fabia Dance Center. Behalve de voorstellingen op meerdere podia konden bezoekers zelf ‘kunst’ maken of kijken hoe dit gedaan werd. In het gemeentehuis waren exposities en was de raadszaal omgetoverd tot theaterzaal.

Volgens Bram van Vliet, secretaris van SCNZ, waren er dit jaar meer mensen uit andere dorpen dan bij voorgaande edities. Uiteraard speelde het goede weer ook een belangrijke rol.

Bestuursleden van SCNZ: v.l.n.r. voorzitter Rien van der Linde, penningmeester Willem Klatten en secretaris Bram van Vliet.

 

Voorstelling Alice door TVI
Volop belangstelling bij elke voorstelling
Vrijwilligers van de Uitbus Plus Zuidplas waren ook present

 

Advertentie