8.5 C
New York
vrijdag 26 april 2024

Belangenvereniging ‘s-Gravenweg neemt afscheid van Wim Raaphorst

Sinds 1989 zet de Belangenvereniging ’s-Gravenweg zich in voor het behoud van het unieke landschappelijke en cultuurhistorische karakter van de ’s-Gravenweg in Nieuwerkerk aan den IJssel. Er zijn vele inzetten geweest met grote successen.

Al sinds de oprichting is Wim Raaphorst een zeer actief bestuurslid, met hart en ziel betrokken bij de vereniging.

Zo voerde hij uiterst zorgvuldig het secretariaat. Maar ook stapte hij ’s-morgens vroeg op de trein naar Den Haag om daar net voor een belangrijke vergadering van de Provincie foto’s van de prachtige, landelijke ‘s-Gravenweg bij alle leden in de zaal neer te leggen, wat er mede toe bijgedragen heeft dat de toenmalige contourgrens behouden is gebleven.

Hij bezorgde door weer en wind persoonlijke uitnodigingen door de hele straat, schroefde eigenhandig alle door de gemeente beschikbaar gestelde kroonringen voor de plastic heroes-zakken op de lantarenpalen. Wim werd altijd bijgestaan door zijn vrouw Jopie Raaphorst.

Hoewel de vereniging een zeer waardig opvolger heeft gevonden zal het terugtreden van Wim Raaphorst zwaar vallen.  De leden van de vereniging wensen Wim en zijn vrouw Jopie een mooi ‘pensioen’ samen en hopen dat hij nog lange tijd een beetje de “ogen en oren van de straat blijft”.

Op 9 september zal op feestelijke wijze afscheid worden genomen van Wim als secretaris van BLV ‘s-Gravenweg.

Advertentie