8.5 C
New York
zaterdag 20 april 2024

Nieuwerkerkse River Bigband presenteert 2 september Jazzavond in Café RustWat

Zaterdagavond 2 september heeft café RustWat in Nieuwerkerk aan den IJssel het toneel gereserveerd voor de River Bigband. Die avond wordt een Jazzfeestje gegeven.

De Nieuwerkerkse River Bigband speelt bij uitzondering een thuiswedstrijd. Hoewel het standaard repertoire uit meer dan alleen jazznummers bestaat, beperkt de muzikantengroep zich zaterdagavond tot voornamelijk Jazzmuziek. “Zo’n optreden stond al geruime tijd op de bucketlist van de River Bigband”, zo laat saxofoniste Trudy Hess weten.

Kenners zullen vele van de vrolijke en opzwepende jazz- en ook wel rocknummers herkennen, waaronder All of Me, Route 66 en de standard Shiny stockings.

Hess: “In de River Bigband bespelen 15 mannen en 3 vrouwen 18 geweldige instrumenten en leidt 1 heerlijke stem het publiek door de playlist van die avond. Met deze mensen beschikt de band over een complete instrumentale en menselijke bezetting”. Of de hele band op het podium past wordt mogelijk een uitdaging…

Bandleider David Rockefeller, bekend trombonist/trompettist bij The New Cool Collective Band is hierbij de grote inspirator en trainer.

De jazzavond begint om 21:00 uur. Café RustWat is gevestigd aan de Kortenoord 1 in Nieuwerkerk aan den IJssel.

Foto’s: River Bigband

David Rockefeller
Advertentie