8.5 C
New York
vrijdag 26 april 2024

Even stilstaan bij wielerronde Ride for the Roses op 3 september

De Ride for the Roses is een fietstocht in de strijd tegen kanker waaraan iedereen kan meedoen en met voor iedere deelnemer aan de finish een roos. De roos staat symbool voor een ‘morgen’ voor iedereen. Zo’n 10.000 fietsliefhebbers zijn op een sportieve, gezonde en plezierige manier bezig en maken tegelijkertijd een vuist tegen kanker door geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding.

De 20e editie van de Ride for the Roses vindt dit jaar plaats op zondag 3 september. Deze editie vindt plaats in en rond de gemeente Lansingerland.

De organisatie heeft 2 toertochten uitgezet (25 en 50 kilometer), maar ook een 100 kilometer lange pelotonstocht.

De 100 km is een unieke beleving voor ervaren, getrainde fietsers. Deelnemers ervaren het heuse Tour-gevoel: met een groot peloton fietsen ze over een volledig afgezet parcours op de openbare weg.

Zuidplas

De 100 kilometerversie leidt onder begeleiding van politie en verkeersregelaars o.a. door Zuidplas. Er zijn inmiddels op de route vele borden geplaatst om aan te kondigen, dat het betreffende wegdeel op 3 september afgesloten zal worden. Dit zal echter niet plaatsvinden van 9:00 uur ‘s morgens tot 16:00 uur ‘s middags, zoals de borden vermelden. Maar wel zal tussen die tijden de organisatie bepaalde wegdelen tijdelijk afsluiten. Zodra de karavaan gepasseerd is gaat de weg weer open. De afsluitingen zullen ongeveer 30 minuten bedragen.

Doorkomsten en afsluitingen zijn bij benadering:

10:10 uur Moerkapelle
10:17 uur Zevenhuizen
10:25 uur Nieuwerkerk aan den IJssel
10:41 uur Moordrecht
10:50 uur Gouda
13:00 uur Waddinxveen
13:13 uur Moerkapelle

Als u bij een afzetting komt wordt u gevraagd even stil te staan. Wellicht niet alleen bij de wegversperring maar ook bij het doel van het evenement.

Meer informatie over deelname aan een van de fietstochten of over het doen van een donatie vindt u op de website van de Ride for the Roses.

Advertentie