8.5 C
New York
zondag 18 april 2021

Wethouder Van Woudenberg krijgt taaltoets van raadslid

Wethouder Rik van Woudenberg heeft in de raadsvergadering van dinsdag 29 augustus een taart beloofd aan SP-raadslid Adri Woudstra. Woudstra krijgt de taart als er in de volgende versie van een stuk over de voorschoolse voorzieningen in Zuidplas weer een taalfout zit. Aanleiding van dit opmerkelijke deel van de raadsvergadering was de inbreng van Woudstra. “De gemeente erkent met een D, tenenkrommend, iets teveel grammatica- en taalfouten naar mijn zin. En nu weer terug naar… Het is echt schandalig!”. Deze opening van Woudstra leverde een hoop gelach op in de raadszaal. Raadslid Aart Slobbe gaf Woudstra hierin gelijk. Er zouden zo’n drie tot vier fouten per pagina in het stuk zitten volgens Woudstra.

Het stuk dat op de agenda stond van de gemeenteraad van Zuidplas ging hilarisch genoeg over het onderwijs. Het stuk beschrijft de uitgangspunten voor voorschoolse voorzieningen in de gemeente Zuidplas. Het document is samengesteld in nauw overleg met het onderwijsveld. Naar alle waarschijnlijkheid is er alleen over de inhoud overlegd, maar is er geen leraar met de rode pen door het stuk gegaan.

Dat laatste mag in oktober alsnog gebeuren. Dan mag raadslid Adri Woudstra, zelf werkzaam in het onderwijs, de rode pen hanteren. Mocht zij ook maar één grammatica- of taalfout vinden volgens de normering die op niveau 3F geldt, dan trakteert D66 wethouder van Woudenberg op taart. 3F is het taalniveau waarover een MBO4 of Havo leerling moet beschikken bij het afronden van zijn of haar opleiding. Beluister hieronder het eerste deel van de inbreng van raadslid Woudstra en de reactie die wethouder Van Woudenberg later in de vergadering gaf op deze inbreng.

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg