8.5 C
New York
donderdag 28 maart 2024

Fietspad Oude Spoorbaan – Middelweg in Moordrecht tijdelijk afgesloten vanwege ‘calamiteit’

Het fietspad, dat in Moordrecht de Oude Spoorbaan met de Middelweg verbindt, is voorlopig afgesloten. Stedin, beheerder van het energienetwerk, is daar sinds donderdagmorgen 7 september op zoek naar een stroomlek.

Een woordvoerder laat weten dat in een meldkamer gesignaleerd is dat een 50 kV-kabel stroom verloor. Hierop zijn diverse metingen verricht in het gebied langs het fietspad, waar de hoogspanningsleiding langs loopt.

Omdat nog niet helder is waar het lek precies ziet, en hoe groot het lek is, kan Stedin nog niet vertellen hoe lang de reparatie duurt. Bij de gemeente wordt een dergelijk incident onder de titel ‘calamiteit’ geregistreerd: eigenlijk zijn het onvoorziene werkzaamheden.

Het is voor (brom)fietsers niet toegestaan van het fietspad gebruik te maken zolang het lek niet gerepareerd is. Volgens de woordvoerder kan het lek na aantreffen binnen een halve dag gerepareerd worden, al naar gelang de omvang van het lek. Maar men moet er ook rekening mee houden dat het zoeken en repareren nog enige tijd duurt. (Brom)fietsers moeten omrijden via de Vierde Tochtweg en de Weidezoom. Ook is omfietsen via de Parallelweg-Zuid/Rijksweg een mogelijkheid.

Advertentie