8.5 C
New York
vrijdag 26 april 2024

Veel fietsers onderuit op gloednieuwe fietsbrug bij Moordrecht

De afgelopen dagen zijn een flink aantal fietsers onderuit gegaan op de gloednieuwe fietsbrug naar de Groen Blauwe zone bij Westergouwe en Moordrecht. De fietsbrug is deze zomer na lange tijd open gegaan voor fietsers en voert naar een klein recreatie en natuurgebied tussen het dorp Moordrecht en de Goudse wijk in aanbouw Westergouwe.
In de praktijk blijkt de brug bij de Oostringdijk voor fietsers een enorme hindernis. Verschillende fietsers zijn keihard onderuit gegaan op het brugdek dat is gemaakt van kunststof composiet platen. Vooral als het brugdek nat is blijkt de brug voor fietsers onbegaanbaar.

Terwijl Gouwe IJssel Nieuws fotograaf Sylvia van Straalen foto’s van de onlangs geplaatste waarschuwingsborden stond te maken ging weer een fietser onderuit. De fietser bleef eerst liggen maar kon na enige hulp zelf zijn weg vervolgen.

(tekst loopt door onder foto)

Fietsbrug Groen Blauwezone

Het projectbureau Westergouwe die het gebied in beheer heeft en het fietspad heeft aan laten leggen heeft de afgelopen week waarschuwingsborden geplaatst. In de praktijk blijken deze dus onvoldoende te zijn. Op het brugdek zijn een flink aantal sporen te zien van fietsers die de afgelopen tijd onderuit zijn gegaan.
Het fietspad is deze zomer open gegaan nadat de werkzaamheden op de Oostringdijk waren afgerond. Het pad voert naar de Groen Blauwe zone een natuurgebied dat in korte tijd veel bijzondere vogelsoorten herbergt. Dit weekend waren er onder andere zo’n zeventig Lepelaars in het gebied te vinden.

Lepelaars bij Moordrecht

Foto’s: Sylvia van Straalen

Advertentie