8.5 C
New York
zaterdag 20 april 2024

Monumentale Molenviergang week lang in schijnwerpers

De Molenviergang bij Zevenhuizen staat van woensdag 13 september tot en met zaterdag 16 september letterlijk in de schijnwerpers. De vier molens in de Tweemanspolder worden ’s avonds van zonsondergang tot tien uur verlicht. De verlichte Molenviergang is inmiddels een traditie, die ieder jaar vlak na Open Monumentendag plaatsvindt.
Als het weer het toelaat zullen de verlichte molens op vrijdagavond 15 september ook draaien.

De verlichte Molenviergang is een mooie gelegenheid om het cultuur historisch erfgoed op de foto te zetten. Ieder jaar maken veel fotografen van deze gelegenheid gebruik. De Vereniging Molenvrienden Rottemerengebied en de molenaars van de molens nodigen ook dit jaar weer iedereen uit om mooie foto’s te maken. De molens worden bewoond en zijn daarom niet van binnen te bezoeken.

De Molenviergang in de Tweemanspolder bij Zevenhuizen is in ongeveer 1722 gebouwd. Tot 1953 waren ze in gebruik om het waterpeil in de Tweemanspolder op het juiste niveau te houden. Daarna is deze taak door een gemaal overgenomen. Sinds die tijd zijn ze in eigendom van de Stichting tot in stand houding van de Molenviergang in de Tweemanspolder. Aan het begin van deze eeuw is veel achterstallig onderhoud verricht. De renovatie is in mei 2011 afgerond. De Molenviergang is nog steeds in staat om het gebied te bemalen.

Molenviergang verlicht

Foto’s: boven Sylvia van Straalen, onder Jolanda Bakker

 

Advertentie